Beveiligingscamera installeren: hoe doe je dat?
U heeft een beveiligingscamera aangeschaft, de doos is uitgepakt en nu is het tijd voor de installatie. Een beveiligingscamera installeren is niet moeilijk, maar moet wel met behoorlijke precisie gedaan worden. Niets zo vervelend als een goede beveiligingscamera aanschaffen, maar er door een foute manier van de beveiligingscamera installeren niks aan hebben.
Externe factoren beveiligingscamera installeren
Een beveiligingscamera installeren wordt door een particulier vaak aan de hand van een handleiding gedaan. Toch is het zinvol om een specialist in te schakelen. Een specialist beperkt zich niet tot alleen de beveiligingscamera installeren, maar kijkt ook naar externe factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Er zijn namelijk een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van de bewakingsbeelden. De beveiligingscamera kan bijvoorbeeld door te veel tegenlicht worden verblind. Denk hierbij aan een opkomende zon of een lantaarnpaal. Een beveiligingscamera kan dan nog zo goed aangesloten zijn, effectief is hij niet. Ook de functie van de beveiligingscamera is essentieel. Kiest u voor een overzichtsbeeld (hoeveel personen zijn er in uw winkel) of toch liever een detailbeeld (wie liep er door de voordeur van mijn winkel)? Daarnaast speelt ook de openingshoek van de lens een grote rol bij de beveiligingscamera installeren. Dit verschilt namelijk per camera en kan qua zichtveld tussen de 30 en 180 graden variëren. Wanneer dit bij de beveiligingscamera installeren niet goed is gegaan, is dit van invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de camera beelden.
Helaas zijn er veel mensen die zich specialist noemen, maar deze titel niet verdienen. Er worden bij een beveiligingscamera installeren namelijk ontzettend veel fouten gemaakt. De meest gemaakte fout is de digitale zoom. Dit gaat in programma’s als CSI altijd goed, maar in de praktijk blijkt dit toch wat moeilijker dan men van te voeren denkt. Er worden namelijk nog veel oudere beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Deze maken gebruik van het D1-formaat, wat nog afstamt uit het PAL-tijdperk. De beveiligingscamera’s functioneren goed bij het juiste licht en stilstaande objecten, maar zijn bij beweging en weinig licht niet toereikend. Dit terwijl de meeste inbraken snel gebeuren en vooral ’s nachts plaatsvinden.
Beveiligingscamera installeren
Er zijn veel verschillende beveiligingscamera’s. En elk type beveiligingscamera vraagt om een andere installatie. De meest voorkomende beveiligingscamera’s zijn: analoge beveiligingscamera’s, HD-CVI beveiligingscamera, HD-SDI beveiligingscamera’s en HD-IP camera’s.
Voorbeeld beveiligingscamera installeren
Er zijn een hoop goede voorbeelden te noemen van succesvolle beveiligingscamera installaties, maar helaas net zo veel slechte voorbeelden. Een recent voorbeeld waar de installatie niet goed is gegaan, is het incident waar een afgehakt hoofd voor een coffeeshop werd gelegd. Er is geen rekening gehouden met invloeden van buitenaf, denk aan licht, waardoor de dader bijna niet te herkennen is. Een gedegen advies is, bij een beveiligingscamera installeren, daarom essentieel. Op onderstaande video ziet u hoe een beveiligingscamera installeren fout is gegaan en wat voor invloed dat heeft op de uiteindelijke beelden:
Beveiligingscamera installeren door Bandit
Bandit Installatietechniek heeft jarenlange ervaring in het installeren van beveiligingscamera’s. Er wordt dan ook met alle externe factoren rekening gehouden. Denk hierbij aan tegenlicht, maar ook aan de digitale zoom of privacywetgeving. Aan de hand van de door u verstrekte informatie of een bezoek op uw locatie wordt er een advies uitgebracht. Dit kan alleen op gebied van een beveiligingscamera zijn, maar ook voor een alarmsysteem of mistmachine. Zo weet u zeker dat u altijd een advies op maat krijgt. Er zijn namelijk een hoop beveiligingscamera’s te koop, maar niet iedere camera is geschikt voor uw situatie.