Bewakingscamera’s buiten

 

Bewakingscamera’s buiten installeren is de beste manier om je woning of bedrijfspand te beschermen tegen inbrekers en andere ongenode gasten. Door de juiste camera’s op de juiste plekken op te hangen kun je het pand te allen tijde goed in de gaten houden. In dit artikel vertellen we je meer over het installeren van bewakingscamera’s buiten. Wil je na het lezen van dit artikel meer weten? Laat je dan vrijblijvend informeren door de installateurs van Bandit. Zij vertellen je graag meer over de beste bewakingscamera’s voor buiten in jouw persoonlijke situatie.

bewakingscamera's buiten

Welke bewakingscamera’s zijn geschikt voor buiten?

Er zijn zeer veel verschillende bewakingscamera’s voor buiten op de markt. Welke het meest geschikt is voor jouw situatie is van verschillende factoren afhankelijk. Hangt de camera bijvoorbeeld op een plek waar deze gevoelig is voor vandalisme? En is het van belang dat de bewakingscamera’s ook ’s nachts scherpe beelden opnemen, of is het voornamelijk voor overdag bedoeld? Iedere bewakingscamera heeft zijn eigen voor- en nadelen. Soms is daarom een combinatie van verschillende bewakingscamera’s buiten de beste oplossing.

 

Reguliere bewakingscamera’s voor buiten

Bewakingscamera’s voor buiten zijn camera’s die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Of het nu regent, sneeuwt, vriest of juist 30 graden boven nul is: een buitencamera is er tegen bestand. Daarnaast zijn bewakingscamera’s voor buiten over het algemeen sterker dan een binnencamera, waardoor ze tegen een stootje kunnen.

 

Infraroodcamera

Infraroodcamera’s zijn populaire bewakingscamera’s voor buiten. Deze camera’s werken op een andere manier dan reguliere beveiligingscamera’s. Ze detecteren namelijk warmtestraling en nemen hier beelden van op. In het donker is een reguliere bewakingscamera buiten niet geschikt, maar een infraroodcamera hierdoor wel. Wanneer de infrarood bewakingscamera’s buiten mensen of dieren detecteren wordt dit duidelijk weergegeven op de beelden. Een infraroodcamera kan tot wel 100 meter scherpe beelden opnemen. Het nadeel is dat de camera warm kan worden en hierdoor spinnen(webben) kan aantrekken.

 

Waar let je op bij het installeren van bewakingscamera’s buiten?

Bij het installeren van bewakingscamera’s buiten is het belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. Ten eerste is het aantal bewakingscamera’s belangrijk. Het is zonde om te veel camera’s op te hangen, maar wanneer belangrijke plekken worden vergeten kunnen criminelen evengoed hun gang gaan. Houd daarom rekening met het aantal in- en uitgangen bij het pand en zorg dat deze allemaal gemonitord worden door bewakingscamera’s buiten. Denk hierbij ook aan ramen waar je het pand door zou kunnen betreden.

 

Daarnaast is de plaatsing van de bewakingscamera’s buiten essentieel voor het resultaat. Wanneer je een overzichtsbeeld wilt moeten de bewakingscamera’s hoog worden opgehangen en een brede hoek filmen. Om de beelden te kunnen gebruiken als bewijslast is het echter belangrijk dat personen herkend kunnen worden. Om mensen goed in beeld te krijgen moeten bewakingscamera’s buiten zo ingesteld worden dat zij 60% van het beeld vullen.

 

In tegenstelling tot bewakingscamera’s binnen zijn bewakingscamera’s buiten vaak gevoeliger voor vandalisme. Het is bij het plaatsen van deze camera’s belangrijk dat zij op de juiste plek opgehangen worden. De camera’s moeten niet alleen hoog genoeg worden opgehangen, maar ook draden moeten goed weggewerkt worden. Het is immers niet de bedoeling dat deze eenvoudig doorgesneden worden, waardoor de camera geen beelden meer opneemt.

 

Het opnemen van beelden is niet voldoende, wanneer deze niet worden opgeslagen. Daarom is het belangrijk om bij je bewakingscamera’s voor buiten ook een recorder met harde schijf aan te schaffen. De recorder zorgt ervoor dat de beelden geconverteerd worden en op de harde schijf opgeslagen kunnen worden. Een recorder is beperkt in het aantal camera’s dat hieraan verbonden kan worden. Dit varieert van 4 tot 32 kanalen, waarbij ieder kanaal gebruikt wordt voor een camera.

 

Wet- en regelgeving voor bewakingscamera’s buiten

Privacy is een actueel onderwerp. Ook wanneer u uw huis of bedrijfspand wilt beveiligen met bewakingscamera’s buiten is het belangrijk om dit in ogenschouw te nemen. In principe mogen bewakingscamera’s buiten geen beelden van de openbare weg opnemen. Wanneer bijvoorbeeld een auto op een parkeerplaats gefilmd wordt is het echter onvermijdelijk dat een deel van de stoep op beeld komt. Dit is daarom wel toegestaan. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is in het leven geroepen om de privacy van mensen te beschermen. Daarnaast is het niet toegestaan om bewakingsbeelden langer dan 4 weken te bewaren. Alleen wanneer het strikt noodzakelijk is om de beelden langer te bewaren, wanneer er bijvoorbeeld een misdrijf heeft plaatsgevonden, is dit toegestaan.

 

Camera in beeld

De politie maakt steeds vaker gebruik van de bewakingscamera’s die bedrijven en particulieren buiten hebben hangen. Om te weten waar mogelijk beelden zijn opgenomen heeft de politie ‘camera in beeld’ in het leven geroepen. Hier kun je de bewakingscamera’s die je buiten je woning of bedrijfspand hebt hangen op aanmelden. Wanneer er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden en jouw camera zou hier mogelijk bewijsmateriaal van verzameld kunnen hebben kan de politie deze bij je opvragen. Dit geeft de politie geen toegang tot jouw camera’s, maar is slechts een databank van alle particuliere camerabeveiliging in Nederland.

 

Wanneer je bewakingscamera’s voor buiten wilt aanschaffen is het belangrijk om je hierover goed te laten informeren. Neem daarom contact op met de installateurs van Bandit om een advies te krijgen voor jouw persoonlijke situatie.