Wist u dat een op de vijf Nederlanders weleens slachtoffer is geweest van een inbraak of overval? Een schrikbarend hoog percentage, zeker omdat veel van deze misdrijven thuis gebeuren. Een voor u veilige omgeving. Om te voorkomen dat u zich niet meer veilig voelt in uw eigen huis, hebben wij alle tips en tricks omtrent een goede inbraakbeveiliging voor u op een rijtje gezet.

Nog steeds wordt er ongelofelijk veel ingebroken bij mensen thuis. Gelukkig zijn er op gebied van inbraakbeveiliging steeds meer middelen om het de dief zo moeilijk mogelijk te maken. Hierdoor bestaat er ook voor uw huis, bedrijf of appartement een passende oplossing. Toch heeft dit ook nadelen. Doordat het aanbod zo ontzettend groot is en technologische ontwikkelingen elkaar rap opvolgen, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Wij bieden u graag een helpende hand.

Inbraakbeveiliging met beveiligingscamera

Bent u op zoek naar een goede toevoeging op uw inbraakbeveiliging? Dan is het plaatsen van beveiligingscamera’s het overwegen waard. Door het installeren van een beveiligingscamera zorgt u namelijk dat de kans dat de inbrekers gepakt worden aanzienlijk wordt verhoogd. Iets wat zij natuurlijk graag voorkomen. Er bestaan veel misvattingen dat een beveiligingscamerasysteem onbetaalbaar is. U kunt het echter zo goedkoop of zo duur mogelijk maken. Dit hangt helemaal af van uw wensen en het te beveiligen object. Wij adviseren u hier graag over.

Wanneer u ervoor kiest om slechts één beveiligingscamera te plaatsen, doet u er goed aan deze gericht op uw voordeur, achtertuin of oprit te plaatsen. De beveiligingscamera zorgt dat de inbreker goed in beeld komt en heeft een preventieve werking.  Inbrekers zullen er namelijk alles aan doen om uit de handen van de politie te blijven. Wanneer u voor een wat uitgebreider camerabeveiligingssysteem kiest, kunnen wij aanraden om de beveiligingscamera binnen in het huis op de toegangswegen, zoals de voor- en achterdeur, te richten. Houd er rekening mee dat als u buiten een beveiligingscamera ophangt, u dit altijd moet aangeven door middel van stickers of een bordje.

Inbraakbeveiliging: zelf doen

Natuurlijk zorgen alarmsystemen en beveiligingscamera’s voor een veilig gevoel. Toch kunt u ook veel zelf doen om zo de kans op inbraken te verkleinen. Het sluiten van alle ramen en deuren is bij iedereen al bekend en ook het aanzetten van lichten wordt door veel mensen al trouw gedaan. Toch zijn er nog veel meer tips om uw huis minder aantrekkelijk voor inbrekers te maken. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Zorg dat u uw deur altijd op slot doet. Ook al gaat u maar heel even weg.
  • Laat het licht branden als u ’s avonds weg bent. Dit kan met een tijd- of schemerschakelaar.
  • Maak gebruik van schemersensors. Zo weet u zeker dat uw woning altijd goed verlicht is.
  • Leg kostbare apparatuur zoals uw laptop, smartphone en sieraden uit het zicht.
  • Sluit uw ramen goed af. Dit zijn voor inbrekers namelijk goede toegangswegen.
  • Bel altijd 112 als u een verdachte situatie opmerkt. Liever loos alarm dan dat er echt ingebroken wordt.
  • Spreek af dat iemand uw post weghaalt als u voor langere tijd op vakantie bent.
  • Zorg voor goede buitenverlichting met een bewegingssensor. Inbrekers houden er niet van om in de spotlight te staan.
  • Doe de deur nooit zomaar voor iemand open, maar kijk altijd eerst wie er voor de deur staat. Zo voorkomt u dat mensen ongevraagd uw huis binnendringen.