Wat is een alarmcentrale aansluiting?

Een alarmcentrale is een meldpunt dat de meldingen van een alarmsysteem, een branddetectiesysteem, een overvalalarm of een scooteralarm ontvangt en hierop actie onderneemt.

Bij een melding in de alarmcentrale neemt de centralist direct de nodige maatregelen. De alarmcentrale kan een contactpersoon waarschuwen, en hulpdiensten als politie of brandweer sturen. Tegenwoordig kan de alarmcentrale bij een overval of inbraak ook meekijken via aangesloten beveiligingscamera’s.

Een alarmcentrale bevindt zich vaak in een bunker met telefoonvoorzieningen en noodvoorzieningen voor stroom, lucht en water. De alarmcentrale is altijd beschikbaar.

Alarmcentrale

Hieronder leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over de alarmcentrale:

Heb ik een meldkamer nodig?

Uw verzekeraar kan als voorwaarde voor uw inboedelverzekering aansluiting op een meldkamer eisen. Daarnaast is het een dienst die u veel zorgen zal ontnemen. De meldkamer is altijd bereikbaar en neemt na inbraak direct contact op met de nodige hulpdiensten, ook als u er niet bent.

Betaal ik teveel voor mijn huidige aansluiting op een meldkamer?

Er is een grote kans dat u te veel betaalt voor uw huidige aansluiting. Dat is vaak het geval als uw contract langer dan één jaar loopt.

Wilt u ook van de laagste prijs genieten? Bel of e-mail ons dan even. Wij bieden u de laagsteprijsgarantie voor een aansluiting op de meldkamer.

Voordelen van een alarmcentrale

  • Bij een alarmmelding direct hulp in een noodsituatie
  • De medewerkers van de alarmcentrale staan dag en nacht, 24/7 voor u klaar om alarmmeldingen te verwerken.

Wat voor meldingen kan een meldkamer verwerken?

Inbraak-, overval-, sabotage-, brand- en technische alarmsysteemmeldingen worden standaard verwerkt door de meldkamer. Ook worden er 24-uurs testmeldingen verstuurd.

Activiteiten inzichtelijk gemaakt

Alle contacten tussen uw alarminstallatie en de meldkamer worden vastgelegd in een logboek. U kunt altijd een rapportage van deze contacten opvragen bij de centrale.

Onze meldkamer is dag en nacht beschikbaar

De meldkamer waar Bandit mee werkt waakt 24 uur per dag over uw waardevolle eigendommen. Bij overval, inbraak of brand onderneemt de dienstdoende centralemedewerker meteen actie. Onze meldkamer brengt u en de hulpdiensten zoals politie, bewakingsdiensten en brandweer binnen enkele seconden op de hoogte.

Meldkamer en live view

Bandit biedt u de mogelijkheid om uw beveiligingscamera te koppelen aan de meldkamer waar wij mee werken. Het voordeel hiervan is dat de centrale bij een gebeurtenis in uw pand kan meekijken: via een zogenaamde live view. De centralemedewerker kan de camerabeelden direct naar de politie sturen die vervolgens goed voorbereid op pad kan. Een alarmcentrale-aansluiting is zeer snel te realiseren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel dan met  085 -273 84 86

Alarmcentrale aansluiting aanvragen