Een overval kan voorkomen worden: met de juiste middelen.

Kunt u een overval voorkomen?

De media bericht steeds vaker over overvallen. U wil vanzelfsprekend voorkomen dat dat u (nog eens) overkomt. Want een overval leidt niet alleen tot materiële en financiële schade, ook de emotionele schade is vaak groot en soms zelfs onherstelbaar.

U kunt een overval nooit helemaal uitsluiten, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden om het criminelen dusdanig moeilijk te maken, dat zij hun heil elders zoeken.

Onderstaand treft u enkele beveiligingsmaatregelen waarmee u de kans op een overval aanzienlijk kunt verkleinen.

overval voorkomen

Een mistgenerator kan een (gewapende) overval voorkomen en fungeert als een goede verdediging

Een Bandit- mistgenerator blijkt het beste middel om een overval te voorkomen. Een mistgenerator  is door de snelle uitstoot van dichte mist in staat om een inbreker of overvaller abrupt het zicht volledig te ontnemen. De Bandit- mistgenerator werkt direct en heeft zo al veel ‘succesvolle’ overvallen voorkomen. Daarmee is een alarmsysteem met mistgenerator een effectief en bewezen middel tegen overvallen.

Een overvalknop of paniekknop kan een overval voorkomen

Als u of uw medewerker op een overvalknop (ook wel ‘paniekknop’ genoemd) drukt, krijgt de meldkamer een melding binnen. De politie kan dan direct via beveiligingscamera’s meekijken in uw pand; dit heet live view. Door met stickers deze beveiligingsmethode kenbaar te maken, zullen overvallers een ander doelwit kiezen.

overval voorkomen

Een beveiligingscamerasysteem werkt preventief en kan een overval voorkomen

Een beveiligingscamerasysteem heeft een preventieve werking. De aanwezigheid van camera’s schrikt criminelen af. Daarnaast vergroten de camerabeelden de kans dat de dader(s) gepakt worden.
Met de installatie van een goed beveiligingscamerasysteem kunt u dus de kans op een geslaagde overval aanzienlijk verkleinen. Bandit is altijd voor u op zoek naar camera’s met de beste technieken en kwaliteit.

Een overval voorkomen met een overvalbeveiligingssysteem

Een overval voorkomen kan alleen als alle maatregelen en instanties goed met elkaar communiceren. Daarom is het belangrijk dat uw inbraakbeveiligingssysteem overvalmeldingen direct kan doorzetten naar een meldkamer. De specialisten van Bandit  helpen u graag met een geheel vrijblijvend advies voor een overvalbeveiligingssysteem. We zijn te bereiken op nummer 085 – 2738486.

Een paniekcode kan een overval voorkomen

Een paniekcode is een discrete manier om een overval te voorkomen en de pakkans van de daders te vergroten. Een paniekcode (ook wel duress code) is een signaal waarmee u anderen kunt waarschuwen dat u iets tegen uw wil doet. Wanneer u onder dwang een code moet invoeren, kunt u de paniekcode invoeren. Deze vervangt de reguliere code waardoor een kluis of deur gewoon zal opengaan, maar tegelijkertijd discreet een alarmsignaal naar een meldkamer wordt gestuurd.