Wilt u een gedegen advies over mistmachines? En geen advies geïnspireerd door bepaalde fabrikanten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Mistbeveiliging B.V. is een onafhankelijke beveiligingsinstallateur die zich niet hoeft te verantwoorden aan fabrikanten. Dit vinden wij ontzettend belangrijk omdat passende mistmachines van cruciaal belang zijn voor de effectiviteit van het mistbeveiligingsconcept. Juist omdat wij niet afhankelijk zijn betaald u bij ons ook nog eens de allerbeste prijs die voor een klant mogelijk is.

Beveiliging is maatwerk

Zoals u misschien al weet is beveiliging maatwerk. Wat misschien goed bij uw buurman past, kan bij u juist het tegenovergestelde effect hebben. Elk risico van een te beveiligen object is dan ook anders. Om zeker te weten dat wij bij u een gedegen beveiligingsinstallatie plaatsen, zijn er een aantal vragen waar u op voorhand alvast over na kunt denken. Deze luiden als volgt:

  • Wilt u mistbeveiliging gebruiken voor inbraken of overvallen?
  • Hoe groot is de ruimte die van mistbeveiliging moet worden voorzien?
  • Ligt er een eis vanuit de verzekeraar voor het gebruik van mistbeveiliging in uw situatie?
  • Wat zijn de energiekosten van mijn mistbeveiliging concept?
  • Wat zijn de kosten voor een vulling van mijn mistgeneratoren?
  • Wat zijn de onderhoudskosten van mijn mistbeveiliging concept?
  • Heeft u een hoge ruimte boven de 3,5 meter die gevuld moet worden of niet?
  • Wanneer wilt u dat de mistgenerator zal gaan?
  • Hoe zit het met valse activatie van mijn mistgenerator?

Aan de hand van deze vragen én een gedegen inspectie op locatie zullen wij tot een uitgebreid en op maat gemaakt advies komen.

mistmachines

Mistmachines bij Mistbeveiliging B.V.

Mistbeveiliging BV gaat alleen voor de beste kwaliteit en maakt gebruik van twee merken, namelijk Bandit mistgeneratoren en Cobra mistgeneratoren. Allebei de merken hebben unieke, sterke eigenschappen en zijn in verschillende ruimtes in te zetten. Deze ruimtes zijn uiteindelijk doorslaggevend voor welk merk het best gebruikt kan worden.

Bandit heeft slechts twee verschillende types in zijn assortiment maar doet daarmee niet onder voor de Cobra mistmachines. Ook de Bandit mistmachine kan zowel kleine- als grote ruimtes vullen en kan in het geval van de Bandit 320 geheel naar uw interieur aangepast worden. Cobra heeft zes verschillende types in zijn assortiment en variëren van een mobiele variant tot een unit die een ruimte van 3500m3 gemakkelijk met mist kan vullen. Vijf van deze types zijn in 2019 toegevoegd aan ons assortiment. Wij hebben deze keuze gemaakt zodat wij op een nog betere manier de klant kunnen bedienen in al zijn beveiligingsvragen. Elke situatie is uniek en bij elke situatie hoort er dus een andere mistmachine om zijn werk goed te kunnen doen. Beide merken voldoen aan de NEN om een keuring te verkrijgen voor de verzekeraar.

Cobra Mobile mistmachines

De Cobra Mobile is een mistmachine die op een accu werkt. U kunt deze mistmachine dan ook niet alleen overal mee naar toe nemen, maar hem ook gebruiken met een standaard auto accu. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos. Zo wordt de Cobra Mobile mistmachine momenteel al ingezet in bouwketen, boten, auto’s, caravans, waarde transport, vrachtwagens en tijdelijke opslagruimtes. Daarnaast zijn er talloze voorbeelden te bedenken waarbij deze mistbeveiliging nog meer ingezet kunnen worden.

Gebaseerd op een mistdichtheid van 50cm kan deze mistmachine een ruimte van 750m3 beveiligen. De uitgespoten mist zal ongeveer 15 minuten aanhouden, waardoor de politie genoeg tijd heeft om ter plaatse te komen en te garanderen dat uw ruimte ook nadat de mist is opgelost beveiligd blijft. Wij adviseren om in combinatie met deze mobiele mistgenerator een koppeling met uw telefoon te maken. Zo hoort u het meteen wanneer er een inbraak gaande is.

Cobra mistgenerator mobile

Op onderstaand video ziet u een Cobra Mobile mistgenerator in actie:

Cobra Piccolo mistmachines

De Cobra Piccolo mistmachines zijn de kleinste vaste installaties in zijn soort en hebben een vast stopcontact nodig. Wanneer u op zoek bent naar een budget oplossing en uw ruimte is niet groter dan 150m3, is deze mistgenerator ideaal voor u. Dit is namelijk de meest goedkope mistmachine die leverbaar is en u hoeft geen concessies te doen op de kwaliteit.

Deze mistmachines worden vooral ingezet in slaapkamers, kluisruimtes, garageboxen, kleine telefoonwinkels, geldruimtes en ruimtes waar servers staan. Denk bijvoorbeeld aan een situatie dat u thuis wordt overvallen. Deze mistmachine kan de gang naar uw slaapkamer toe in de mist zetten zodat de crimineel u niet meer kunt vinden en u extra tijd geeft voordat de politie op de stoep staat. In een situatie zoals bovenstaand beschreven kunt u de mistmachine met een overvalknop activeren.

Cobra Forza mistgeneratorCobra Forza mistgenerator

Op onderstaande video ziet u hoe een Cobra Piccolo mistgenerator ingezet kan worden:

Cobra Forza mistmachines

De Cobra Forza mistmachine is de grotere broer van de Piccolo. De afmetingen van deze cabine zijn echter exact hetzelfde als van de Cobra Piccolo.Het enige verschil is dat er een iets grotere en zwaardere warmtewisselaar in deze mistmachines zitten verwerkt. Hierdoor is de mistmachine langer in staat om koude mistvloeistof te verstomen tot mist.

Dit breidt uw mistbeveiligingsconcept ook enorm uit. Deze mistmachines zijn namelijk in staat om een ruimte van 400m3 te beveiligen. U vergroot uw capaciteit dus met 350m3 ten opzichte van de Cobra Piccolo. Nog een aardige bijkomstigheid is dat u het aantal m3 mist per seconde gaat vergroten. Voor een gemiddelde kantoorruimte of woonkamer bent u dus met één zo’n mistmachine geheel gedekt. Op onderstaande video ziet u een geactiveerde Cobra Forza mistmachine:

Cobra Medio Mistmachines

De Cobra medio is de een na grootste mistgenerator die wij beschikbaar hebben en wordt vooral toegepast binnen het Retail segment. Deze mistmachines kunnen bij 1 meter zicht een ruimte van 1500m3 vullen en met een zicht van 50cm een ruimte van 1000m3. Dat is dus geheel conform de NEN-regelgeving. Door de performance en goede kwaliteit van deze mistmachine kunt u de lelijke rolluiken gedag zeggen.

De mistmachine heeft ook een grotere warmtewisselaar ingebouwd. Hierdoor neemt de capaciteit van de mistmachine enorm toe. Zo kan deze mistmachine vanaf de eerste seconde 25m3 per seconde uitstoten. Deze mistmachine is dan ook uitermate geschikt om overvallen te voorkomen en kan de mistmachine niet gesaboteerd worden. Dit komt door de gepatenteerde sabotage contact op de uitspuitmond. Wordt deze uitspuitmond namelijk gesaboteerd in een dagsituatie door iemand met verkeerde intenties dan zal de mistmachine deze melding gaan geven bij het inschakelen van het alarm. Om te zorgen dat deze mistmachine heel uw ruimte dekt, kan hij op elke wand gemonteerd worden.

Cobra medio mistgenerator

Wilt u de Cobra Medio mistmachine in actie zien? Dat kan middels onderstaande video:

Cobra Grande Mistmachines

Dan de grootse mistmachine van de familie. Deze mistmachine wordt veelvuldig toegepast binnen supermarkten, grote loodsen en fabriekshallen. Vroeger was het kostentechnisch niet haalbaar om deze grote volumes te beveiligingen met mist. Er moesten namelijk een flink aantal mistmachnies geïnstalleerd worden om deze loodsen volledig te vullen met mist. Hierdoor werd in het verleden vaak gezocht naar alternatieve maatregelen.

Sinds kort zijn deze Cobra Grande mistmachines leverbaar voor iedereen die hier interesse in heeft. Deze mistmachines wegen 55 kilo en er zit een enorm groot warmtewisselaar in de machine ingebouwd. Hierdoor stijgt het aantal m3 te kunnen produceren mist naar 33m3 per seconde.

Het installeren van deze mistmachines wordt door twee man gedaan. Dit heeft te maken met het enorme gewicht en de ARBO-regelgeving waar wij aan moeten voldoen. De ondergrond waartegen deze mistgenerator wordt geplaatst is dan ook zeer belangrijk. Bij een te zwakke ondergrond komt deze mistgenerator vroeg of laat naar beneden.Bij het projecteren van de mistgenerator in de ruimte wordt hier natuurlijk rekening mee gehouden door ons.

Cobra Grande mistgeneratorCobra Grande mistgenerator

De Cobra mistmachine kan een ruimte beveiligen van 3500 m3. Ook zit er een groot vloeistof reservoir in van 4 liter waardoor er twee activaties gegeven kunnen worden. Wilt u een keer een demonstratie live in uw ruimte zien neem dan eens contact met ons op. Onderstaande video laat alvast zien waartoe deze mistmachines in staat zijn: