Wat is een mistgenerator?

Een mistgenerator is een beveiligingssysteem dat bescherming biedt bij ramkraken, inbraken en overvallen.

Hoe werkt een mistgenerator?

Mistgeneratoren zijn in staat een inbreker of overvaller door een uitstoot van mist het zicht volledig te ontnemen. Op deze manier kunt u zowel objecten als personen beveiligen.

De mistmachine is in staat om een grote ruimte binnen 10 seconden geheel met mist te vullen. In de mist bedraagt het zicht maximaal 30 centimeter. Bekijk onderstaande video om een beeld te krijgen bij de werking van onze mistgeneratoren.

De voordelen van een mistgenerator

  • Een mistmachine kan worden ingezet tegen overvallen en inbraken.
  • De generator werkt direct bij inbraak of overval.
  • Een mistmachine zorgt ervoor dat uw goederen niet makkelijk worden meegenomen door criminelen.
  • De mist uit de mistmachine beschadigd uw spullen niet.
  • U heeft geen rolluiken of gelaagd glas meer nodig om criminelen buiten de deur te houden.
  • Een machine kan direct geplaatst worden.
  • Bij verandering van locatie kan een machine meeverhuizen.

Waarom heb ik een mistgenerator nodig?

Mistbeveiliging is een bewezen effectief middel tegen inbraken en overval.
Veel inbrekers of overvallers profiteren van de ruime tijd die voorbijgaat voordat politie ter plaatse is. Een mistmachine is direct effectief. Door de abrupte afname van het zicht wordt de kans ontnomen op zoek te gaan naar goederen of personen. Daarnaast veroorzaakt de snelle uitstoot van mist een schrikeffect.

Hoe wordt de generator geactiveerd?

Een mistgenerator kan op twee manieren geactiveerd worden. De generator kan gekoppeld worden aan een alarmsysteem, waardoor deze automatisch mist spuit als het alarm afgaat. De machine kan ook handmatig bediend worden, met een gekoppelde overvalknop. Zo kunt u de mistgenerator met de hand activeren.

Is de mist schadelijk?

Nee, de mist uit onze mistgenerator is onschadelijk. 
Deze mist is getest door TNO, u kunt hier het rapport nalezen.

Daarnaast heeft onze mistgenerator ook een NEN-certificaat. Om aan de NEN-eisen te voldoen, mag de mist geen sporen achterlaten en geen verdachte of toxische stoffen uitspuiten. Met onze generator heeft u dus altijd gegarandeerd onschadelijk mist.

Active Cloud

Active Cloud is een gratis revolutionair service- en beheerplatform dat een volledige installatie transformeert en de hoogste servicekwaliteit biedt aan zijn klanten. Active Cloud is de beste keuze voor de professional die volledig en eenvoudig beheer binnen handbereik wilt. Uw systeem schakelt u gemakkelijk aan of uit en maak opnames wanneer u wilt vanaf iedere locatie. U kunt meekijken wanneer u wilt en dit biedt een gemakkelijk overzicht waar en wanneer u wilt.

Wat kost een mistgenerator?

De kosten zijn afhankelijk van het volume van het te beveiligen object.

Een generator kan in totaal 500 m3 mist produceren. Op de meeste locaties zal één machine daarom voldoende beveiliging bieden. Bij heel grote ruimtes kunnen meerdere mistmachines nodig zijn voor volledige dekking. Een mistgenerator kost, inclusief installatie, ongeveer €2.500. Neem contact op voor advies en een uniek beveiligingsplan.

Waar plaats ik een mistgenerator?

Op vrijwel elke gewenste plek kan een mistmachine worden geïnstalleerd. De mistmachine kan aan een wand of plafond bevestigd worden door middel van een speciale beugel. U kunt ervoor kiezen om deze in het zicht te plaatsen of juist onzichtbaar.

In grotere winkels die een geldautomaat in hun pand hebben (denk aan een supermarkt), wordt de machine bijvoorbeeld dichtbij deze geldautomaat geplaatst.

Demo mistgenerator aanvragen