Wat is een mistgenerator?

Een mistgenerator is een beveiligingssysteem dat bescherming biedt bij ramkraken, inbraken en overvallen.

De werking: al het zicht wordt ontnomen

Mistgeneratoren zijn in staat een inbreker of overvaller door een uitstoot van mist het zicht volledig te ontnemen. Op deze manier kunt u zowel objecten als personen beveiligen.

De mistmachine is in staat om een grote ruimte binnen 10 seconden geheel met mist te vullen. In de mist bedraagt het zicht maximaal 30 centimeter. Bekijk onderstaande video om een beeld te krijgen bij de werking van onze mistgeneratoren.

De voordelen van een mistgenerator

  • Een mistgenerator kan worden ingezet tegen overvallen en inbraken.
  • De generator werkt direct bij inbraak of overval.
  • Een mistmachine zorgt ervoor dat uw goederen niet makkelijk worden meegenomen door criminelen.
  • De mist uit de machine beschadigd uw spullen niet.
  • U heeft geen rolluiken of gelaagd glas meer nodig om criminelen buiten de deur te houden.
  • Een machine kan direct geplaatst worden.
  • Bij verandering van locatie kan een machine meeverhuizen.

Waarom heb ik een mistgenerator nodig?

Mistbeveiliging is een bewezen effectief middel tegen inbraken en overval.
Veel inbrekers of overvallers profiteren van de ruime tijd die voorbijgaat voordat politie ter plaatse is. Een mistmachine is direct effectief. Door de abrupte afname van het zicht wordt de kans ontnomen op zoek te gaan naar goederen of personen. Daarnaast veroorzaakt de snelle uitstoot van mist een schrikeffect.

Wanneer gaat de generator af?

Een mistgenerator kan op twee manieren geactiveerd worden. De generator kan gekoppeld worden aan een alarmsysteem, waardoor deze automatisch mist spuit als het alarm afgaat. De machine kan ook handmatig bediend worden, met een gekoppelde overvalknop.

Is de mist schadelijk?

Nee, de mist uit onze mistmachine is onschadelijk. 
Deze mist is getest door TNO, u kunt hier het rapport nalezen.

Daarnaast heeft onze mistgenerator ook een NEN-certificaat. Om aan de NEN-eisen te voldoen, mag de mist geen sporen achterlaten en geen verdachte of toxische stoffen uitspuiten. Met onze generator heeft u dus altijd gegarandeerd onschadelijk mist.

Wat kost een mistgenerator?

De kosten zijn afhankelijk van het volume van het te beveiligen object.

Een generator kan in totaal 500 m3 mist produceren. Op de meeste locaties zal één machine daarom voldoende beveiliging bieden. Bij heel grote ruimtes kunnen meerdere mistmachines nodig zijn voor volledige dekking. Een mistgenerator kost, inclusief installatie, ongeveer €2.500.

Waar plaats ik een mistgenerator?

Op vrijwel elke gewenste plek kan een generator worden geïnstalleerd. De mistmachine kan aan een wand of plafond bevestigd worden. U kunt ervoor kiezen om deze in het zicht te plaatsen of juist onzichtbaar.

In grotere winkels die een geldautomaat in hun pand hebben (denk aan een supermarkt), wordt de machine bijvoorbeeld dichtbij deze geldautomaat geplaatst.

Demo mistgenerator aanvragen