De aanwezigheid van huisdieren in uw huis kan een reden zijn om geen alarmsysteem aan te schaffen. Het idee dat uw alarmsysteem elke nacht afgaat omdat uw katten door het huis rennen is namelijk niet echt aantrekkelijk. Gelukkig zijn er inmiddels huisdiervriendelijke alarmsystemen op de markt, waardoor u met een gerust hart de deur achter u dichttrekt of naar bed kunt. Hier leest u alles over de combinatie tussen een alarmsysteem en huisdieren.

 

Bewegingsmelder

 

Veel alarmsystemen zijn uitgerust met een bewegingsmelder. Ontzettend fijn, maar voor veel mensen met huisdieren een reden om geen alarmsysteem aan te schaffen. Gelukkig zijn er nu heel wat bewegingsmelders op de markt die een onderscheid maken tussen personen en kleine huisdieren. Denk hierbij aan huisdieren tot een hoogte van 40cm of een gewicht van 25 kilo. Zo kunnen uw huisdieren naar hartenlust door uw huis rennen, terwijl u ongestoord van uw nachtrust kunt genieten. Houd er rekening mee dat er ook alarmsystemen zijn die dit onderscheid wel maken, maar geen rekening met springende huisdieren houden. In geval van katten is dit dus niet de beste keuze. Wilt u weten welk alarmsysteem in uw situatie het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Meer weten over een alarmsysteem en huisdieren?

NEEM CONTACT OP

Beveiligingscamera en huisdieren

 

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Dit geldt ook voor uw huisdieren. Zijn spullen weleens op onverklaarbare wijze op de grond gevallen of slopen uw huisdieren in uw afwezigheid het huis? Dan is het inzetten van een beveiligingscamera een goede zet. Hiermee zorgt u niet alleen dat uw huis een stuk veiliger wordt, u kunt ook zien wat uw huisdieren allemaal uitspoken.

Ze kunnen nog zo braaf overkomen, wat ze doen als u er niet bent weet u niet. De beveiligingscamera’s in ons assortiment worden bijna allemaal met een speciale app geleverd. Deze kunt u op uw smartphone of tablet installeren zodat u altijd realtime mee kunt kijken. Een beveiligingscamera is hiermee een goede toevoeging op de combinatie van een alarmsysteem en huisdieren.

Plaatsing alarmsysteem

Als u huisdieren heeft, moet er wat extra nagedacht worden over de plaatsing van het alarmsysteem. Idealiter wordt een bewegingsmelder direct op de wand geplaatst en op een hoogte van 1,8 en 2,4 meter boven de grond. Wanneer de bewegingsmelder in de hoek van een kamer wordt geplaatst zorgt u ervoor dat heel de ruimte goed beschermd is. Wanneer u het alarmsysteem zelf plaatst is het aan te raden het alarmsysteem niet in de buurt van warmtebronnen te plaatsen. Dit kan namelijk voor loze meldingen zorgen.

Heeft u vragen? Neem nu contact met ons op!

CONTACTFORMULIER
CONTACTGEGEVENS

Of bel ons op +31 (0)85 – 273 84 86 (mobiel bereikbaar op: +31 (0)6 – 525 760 69)
of mail direct naar info@bandit.nl

“Wij maken uw wereld weer een stuk veiliger!”