Bestuurbare beveiligingscamera: alle situaties in beeld

De meeste beveiligingscamera’s staan slechts op één punt gericht. Het is daardoor relatief eenvoudig om de beveiligingscamera te ontwijken en het gezicht af te wenden. Dit is bij een bestuurbare beveiligingscamera een stuk moeilijker. De beveiligingscamera kan gedraaid worden en zorgt ervoor dat elke beweging in beeld komt.

Bestuurbare beveiligingscamera: Pan, tilt en zoom

Een PTZ- beveiligingscamera (pan, tilt, zoom) is de bekendste en tevens populairste bestuurbare beveiligingscamera op de markt. PTZ houdt in dat de beveiligingscamera kan draaien, kantelen en zoomen. Dit is allemaal op afstand te besturen via een joystick, DVR of laptop en computer.

PTZ- beveiligingscamera’s beschikken over een optische zoom. Dit maakt het mogelijk om mensen en objecten vanaf een grote afstand nauwkeurig te bekijken. Bij het gebruik van deze optische zoom treedt, in tegenstelling tot veel andere beveiligingscamera’s met zoom, geen kwaliteitsverlies op. Hierdoor heeft de beveiligingscamera een groot bereik en kunt u een duidelijk beeld krijgen van eventuele verdachte situaties.

Voordelen bestuurbare beveiligingscamera

Een bestuurbare beveiligingscamera brengt een hoop voordelen met zich mee. In de volgende situatie is een bestuurbare beveiligingscamera veelal de beste keus:

  • Wil je iets bewaken wat niet altijd op een vaste plek staat? Dan is een bestuurbare beveiligingscamera een goede keus. Denk hierbij aan een auto die steeds op een andere plek geparkeerd staat. Het enige wat je hoeft te doen is de beveiligingscamera de juiste kant op draaien. Gelukkig kan dit al heel makkelijk vanaf uw smartphone of laptop.
  • Wanneer er een calamiteit plaatsvindt, maakt de bestuurbare beveiligingscamera het mogelijk om de verdachten te volgen.
  • Ook als u de beveiligingscamera een routine wil laten uitvoeren, is de PTZ beveiligingscamera een goede keus. Zo kunt u de beveiligingscamera opeenvolgend elke hoek laten filmen.
  • U kunt met slechts één beveiligingscamera een enorm gebied beveiligen en monitoren.