Beveiligingscamera bij AliExpress: waarom is dit een slecht idee?

AliExpress is de website als het gaat om goedkope producten. Sieraden voor een paar cent, goedkope telefoonhoesjes en elektronica voor spotprijzen. Heel aantrekkelijk, maar niet verstandig als het om beveiligingscamera’s gaat. In dit artikel leest u waarom u beter geen beveiligingscamera bij AliExpress kunt kopen.

Een beveiligingscamera bij AliExpress: goedkoop is duurkoop

Iedereen kent het spreekwoord: ‘goedkoop is duurkoop’ wel. Een treffende zin, wat ook bij beveiligingscamera’s erg past. Natuurlijk is het fijn om zo weinig mogelijk kwijt te zijn, daar zijn wij namelijk ook groot fan van. Toch raden wij u aan om op gebied van uw alarmsysteem en camerabeveiliging vooral niet te besparen. Dit kan er namelijk in resulteren dat veel incidenten niet tot slecht gefilmd worden. En daar schaft u natuurlijk geen beveiligingscamera voor aan!

Chinese websites staan er om bekend, dat ze op gebied van technologie en elektronica goedkope materialen gebruiken. Ze proberen gevestigde namen, zoals bijvoorbeeld X-GEN, zo goedkoop mogelijk na te maken. Dit ziet u niet alleen terug in de prijs, maar ook in de kwaliteit en levensduur van de beveiligingscamera. Niet doen dus!

Redenen om geen goedkope beveiligingscamera te kopen

Er zijn behalve bovengenoemde redenen nog veel meer argumenten om geen goedkope beveiligingscamera te kopen. Onderstaand vindt u hier een opsomming van:

  • Voor ons geen doorslaggevend argument, maar wel een om mee te nemen in uw beslissingsproces. De levertijden vanuit China, zijn als vanzelfsprekend, een stuk langer dan bij Nederlandse webwinkels. Ook het ruilen of retourneren van bestellingen wordt daardoor een stuk lastiger.
  • Er wordt geen onderhoud bij de beveiligingscamera aangeboden. Dit verkort de levensduur van de camera, wat ten nadele komt voor de uiteindelijke resultaten en bewakingsbeelden. Daarnaast moet u veel sneller weer een nieuwe beveiligingscamera aanschaffen, wat alleen maar voor extra kosten zorgt.
  • U moet het instellen en installeren zelf doen.
  • Om de prijs laag te houden wordt er gebruik gemaakt van slechte materialen en verouderde technologie. De prijs moet toch ergens vandaan komen!