Camerabeveiliging beste koop

 

Camerabeveiliging is een onderwerp dat nogal eens onderschat wordt. Je koopt een camera of wat bij de bouwmarkt, hangt deze op en klaar is kees. Maar wanneer er zich een situatie voordoet waarbij je de beelden nodig hebt merk je vaak dat goedkoop ook duurkoop is. De camerabeveiliging is immers nutteloos wanneer de beelden achteraf onbruikbaar blijken te zijn. Een camera lijkt misschien gewoon een camera te zijn, maar dit is helaas niet het geval. Toch kun je kosten besparen door te kiezen voor de juiste camerabeveiliging, zodat je toch de juiste koop doet.

camerabeveiliging beste koop

Goedkoop is duurkoop in camerabeveiliging

Wanneer je de kostbaarheden in jouw bedrijfspand of woning wilt beveiligen kom je meestal niet weg met een setje camera’s van €200,00. Voor de beste koop in camerabeveiliging is het daarom verstandig om een ervaren installateur in te schakelen die je kan adviseren over de beste beveiligingscamera’s. Het is zonde om geld uit te geven aan camerabeveiliging wanneer dit achteraf, wanneer zich een vervelende situatie heeft voorgedaan, verspild geld blijkt te zijn. Dan kun je beter iets meer investeren in enkele camera’s van hoge kwaliteit, op de juiste manier gemonteerd, zodat de ruimte die je wilt beveiligen ook echt goed opgenomen wordt. Hierin kan Bandit je goed adviseren.

 

Dummy camerabeveiliging beste koop?

Tegenwoordig zijn er ook dummycamera’s op de markt. Deze camera’s zijn voor de leek niet te onderscheiden van echt, maar nemen echter geen beelden op. De functie van deze dummy’s is om inbrekers op afstand te houden. Toch kunnen deze camera’s ook averechts werken. Een ervaren inbreker zal de dummycamera’s herkennen en zullen daarom evengoed vrij hun gang gaan. Dummy’s zijn aanzienlijk goedkoper, maar ook aanzienlijk minder effectief in het voorkomen van criminaliteit.

 

Waar moet je op letten bij de aankoop van beveiligingscamera’s?

  1. De eerste stap richting de beste koop in camerabeveiliging is het helder krijgen van het doel van de camera’s. Wil je in de gaten houden wie het pand binnenkomt en verlaat? Zorg dan dat er camera’s gericht zijn op de in- en uitgangen. Wanneer je echter specifieke kostbaarheden wilt beveiligen dient de camera hierop gericht te zijn. Voor een overzichtsbeeld is camerabeveiliging met een grote hoek, op de juiste plekken gemonteerd, essentieel.
  2. Vervolgens is in de meeste gevallen een recorder noodzakelijk. Een recorder zorgt ervoor dat de beelden van de camera’s omgezet worden naar digitale bestanden. Ook bevat een recorder een harde schijf waar deze bestanden op opgeslagen kunnen worden. Het spreek voor zich dat camerabeelden die niet zijn opgenomen even zinvol zijn als helemaal geen beelden. Een recorder is beperkt in het aantal camera’s dat hierop kan worden aangesloten. Er zijn recorders met 4, 8, 24 en 32 kanalen beschikbaar. Op een 24-kanaalsrecorder kunnen daarom 24 camera’s worden aangesloten.
  3. Wanneer je gaat kiezen tussen de verschillende soorten camerabeveiliging bepalen ook andere factoren de beste koop voor het doel. Lichtinval is bijvoorbeeld van grote invloed op de scherpte van de beelden. Zo neemt de ene camera vooral goed op in daglicht, terwijl een infraroodcamera vooral ’s nachts goed opneemt. Wees ook kritisch op de bewegingsscherpte. Een camera kan nog zulke mooie beelden maken van een stilstaande situatie, maar bij bewegende beelden kan het helemaal anders zijn.
  4. Bandit heeft een groot assortiment op het gebied van camerabeveiliging. Wat de beste koop is hangt wederom af van de situatie. Zo is er voor buitenbeveiliging een camera nodig die bestand is tegen water en koude temperaturen. Wanneer een beveiligingscamera ook ’s nachts scherpe beelden moet opnemen zal een infraroodcamera beter geschikt zijn. Een camera die op een plek moet hangen waar de kans op vandalisme groot is moet hier tegen bestand zijn. Een domecamera is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor.
  5. Draadloze camera’s kunnen heel handig zijn bij de installatie. Er hoeven geen kabels getrokken worden, waardoor ze snel en eenvoudig op te hangen zijn. Voor de verbinding wordt gebruik gemaakt van wifi. De kwaliteit van de beelden zijn echter sterk afhankelijk van het wifisignaal. Wanneer het wifisignaal echter slecht is zullen de beelden dat ook zijn. Sluit daarom niet te veel draadloze camera’s aan om de kwaliteit van de beelden te blijven garanderen.

 

Tip voor de beste koop in camerabeveiliging

Welke camerabeveiliging de beste koop is hangt helemaal af van jouw situatie. De ruimte, het licht en de in- en uitgangen bepalen hierin in grote mate welke oplossing voor jou geschikt is. Bandit heeft al een professionele set in camerabeveiliging waarbij je een hoogwaardige domecamera, recorder, harde schijf, netadapter en aansluitingsmogelijkheden ontvangt voor €499 exclusief BTW. Als aanvulling kunnen hier nog drie losse camera’s op worden aangesloten wanneer dit voor jouw situatie nodig is. Zo ben je gegarandeerd van haarscherpe beelden op het moment dat dit nodig is. Een ervaren installateur van Bandit kan je helpen bij de keuze voor de beste koop in camerabeveiliging.