Steeds meer beveiligingscamera’s worden uitgerust met meerdere lenzen binnen één behuizing. Deze zogeheten multisensor beveiligingscamera neemt meerdere beelden op die softwarematig worden samengevoegd tot één panoramisch beeld. Een groot voordeel ten opzichte van de fisheye beveiligingscamera is dat de beelden het mogelijk maken om op grote afstand personen en voertuigen te herkennen. Hier leest u alles over de beveiligingscamera met meerdere lenzen.

Een beveiligingscamera met meerdere lenzen maakt het mogelijk om voor toepassingen waar normaal meerdere beveiligingscamera’s bij nodig zijn, maar één camera in te zetten. Hierdoor wordt het inzetten van camerabewaking voor grotere gebieden steeds gemakkelijker en de beelden enorm gedetailleerd. Daarbij levert dit een flinke kostenbesparing op bij de aanschaf van beveiligingscamera’s, de installatie van de camerabewaking en de netwerkinfrastructuur.

Camerasysteem

Een groot camerasysteem kan lastig te installeren zijn. Er moet rekening gehouden worden met verschillende factoren zoals lichtomstandigheden, de bekabeling, het netwerk en vervolgens de integratie en beveiliging. Een groot voordeel van de multisensor beveiligingscamera is dat met de komst van deze camera het camerasysteem een stuk eenvoudiger wordt. Waar eerst meerdere camera’s nodig waren om een gebied gedetailleerd te beveiligen, hoeft er nu maar slechts één ingezet te worden.

Daarnaast hoeft een multisensor beveiligingscamera uw camerasysteem niet te verkleinen, maar kan hij hem ook aanvullen. Zo verdwijnen dode hoeken en wordt het bereik van uw camerasysteem alleen maar groter. Beveiligingscamera’s met meerdere lenzen die beschikken over een Smart Compressie- technologie hebben minder bandbreedte en opslagcapaciteit nodig. Een andere technologie die al door meerdere fabrikanten wordt toegepast is een technologie die op locaties waar weinig beweging is het aantal I-frames automatisch vermindert. Hierdoor kunt u tot 70 procent op bandbreedte besparen.

Beeldkwaliteit Multisensor beveiligingscamera

Een beveiligingscamera met meerdere lenzen heeft beschikking over een Wide Dynamic Range technologie. Hierdoor worden er in het beeld meer details weergegeven. Of het nu donkere of lichte omstandigheden betreft. De multisensor camera beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over meerdere sensoren. Elke sensor kan ingesteld worden voor een deel van het beeldbereik.

Multisensor beveiligingscamera’s beschikken over conventionele lenzen, hierdoor kunnen ze over grote afstand meer details weergeven dan de fisheye camera. Extra technologie kan de beeldkwaliteit nog verder verhogen. Denk hierbij aan low light0 technologie of 3D ruisonderdrukking. Hierdoor kan de beveiligingscamera zelfs in complete duisternis scherpe beelden maken en ook de benodigde bandbreedte wordt gereduceerd.

Kostenvermindering

Eerder in het artikel schreven we dat u met de inzet van een multisensor beveiligingscamera flink op de kosten kunt besparen. Normaal gesproken zijn er meerdere beveiligingscamera’s nodig om een bepaald bereik te behalen, een multisensor beveiligingscamera haalt dit bereik in zijn eentje. Deze beveiligingscamera kan namelijk een 360 graden beeld opnemen van een omgeving. Zo hoeft u nooit bang te zijn dat bepaalde incidenten niet in beeld komen.

De beveiligingscamera zorgt op nog meer manieren voor een besparing op de kosten. Zo hoeft u slechts één videolicentie aan te vragen, in plaats van voor elke beveiligingscamera een.