Opname van bewakingsbeelden: essentieel bij pakken criminelen

Wanneer u een beveiligingscamera voor bewakingsdoeleinden gebruikt, is de opname van bewakingsbeelden natuurlijk van groot belang. Een beveiligingscamera kan nog zo goed zijn, zolang er geen bewakingsbeelden worden opgenomen heeft u er niet veel aan. Hier leest u meer over de opname van bewakingsbeelden.

Opname van bewakingsbeelden: wat heb ik nodig?

Als u bewakingsbeelden wil opnemen is alleen een beveiligingscamera niet genoeg. Een beveiligingscamera heeft maar een beperkte capaciteit en kan alle uren film niet verwerken. Ook niet als u de beveiligingscamera zo instelt dat er alleen bij beweging gefilmd wordt. Een recorder zorgt ervoor dat de analoge beelden van uw beveiligingscamera worden omgezet naar digitale bestanden. Deze worden vervolgens opgeslagen op een harde schijf, zodat u de beelden altijd kan terugkijken. In onze webshop hebben wij verschillende beveiligingscamera pakketten, onderstaand vindt u een kleine greep:

Beveiligingscamera kopen en opname van bewakingsbeelden: waar moet u op letten?

Voordat u overgaat op het aanschaffen van een beveiligingscamera pakket, zijn er een aantal zaken waar u goed over na moet denken. Deze zaken zijn namelijk allemaal van invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de camerabeelden. Wij hebben ze voor u opgesomd:

  • Kiest u voor een analoge of digitale beveiligingscamera?
  • Wat is de gewenste beeldscherpte of resolutie?
  • Wilt u een vaste beveiligingscamera of een beweegbare beveiligingscamera? Een beweegbare beveiligingscamera is aan te raden als u kiest voor een beveiligingscamera met Live View toepassing.
  • Waar wilt u de beveiligingscamera’s plaatsen?

Opname van bewakingsbeelden: hoe lang blijven ze bewaard

Opname van bewakingsbeelden mogen, mits ze onder artikel 151c Gemeentewet vallen, uiterlijk vier weken bewaard worden. Wanneer u beelden heeft van een strafbaar feit vervalt deze wet. De vastgelegde strafbare feiten mogen dan zolang de verdachten niet berecht zijn bewaard blijven. De politie kan deze beelden gebruiken voor opsporingsdoeleinden of tijdens de vervolging van de verdachten. Zorg er daarom altijd voor dat de opname van bewakingsbeelden goed verloopt. Een specialist kan u hierbij helpen. Niets zo vervelend als een goede beveiligingscamera hebben, maar de beelden niet kunnen gebruiken.

Wilt u meer weten over de opname van bewakingsbeelden en hoe u het beste resultaat kunt realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op middels ons telefoonnummer: 085-2738486 of via ons contactformulier.