Plofkraak: hoe kan ik dit tegen gaan?

Een plofkraak komt steeds vaker voor in Nederland. Dit zorgt niet alleen voor enorm veel schade, maar ook voor een hoop lawaai en risicovolle situaties. Gelukkig komen er veel oplossingen op de markt om deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit tegen te gaan. Op deze pagina leggen wij u uit wat u tegen een plofkraak kunt doen.

Plofkraak: wat is het?

Een plofkraak heeft maar een doel, namelijk het opblazen van een geldautomaat om zo de geldcassettes mee te kunnen nemen. Wanneer criminelen een plofkraak plegen, doen ze dit door een gasexplosie. De automaat wordt gevuld met een brandbaar gas en vervolgens dicht gekit zodat het gas nergens heen kan. Een voorbeeld van een gas dat hiervoor veel gebruikt wordt is acetyleen. Zodra er genoeg gas in de geldautomaat zit, wordt hij tot ontploffing gebracht waarbij de biljetten vrijkomen. Een plofkraak zorgt niet alleen voor een enorme materiële schade, ook het aanwezige geld kan gemakkelijk mee gegrist worden. De schade die bij een plofkraak te betreuren valt kan zo makkelijk oplopen tot tien – of honderdduizenden euro’s.

Criminelen die een plofkraak plegen zijn in twee klassen te verdelen. Namelijk de professionele plofkrakers en de groentjes die ‘snel’ willen scoren. Iemand die zich heeft gespecialiseerd in het plegen van een plofkraak weet precies wat hij moet doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De geldautomaat wordt voorzichtig tot ontploffing gebracht en de geldcassette gaat vrijwel altijd open. Een plofkraker zonder deze ervaring weet vaak niet wat hij aan het doen is. De geldautomaat wordt vaak met veel te veel gas opgeblazen, waardoor de bouwkundige schade enorm is. Daarnaast krijgen ze ook nog eens veel minder vaak toegang tot de geldcassettes.

Mistmachine: greep uit ons assortiment

De mistmachine is in opkomst en wordt langzaam bekender. Nu.nl heeft er een item over gemaakt en steeds meer supermarkten wapenen zich met een mistmachine tegen een plofkraak. De snelle uitstoot van mist zorgt ervoor dat een inbreker, overvaller of plofkraker binnen een mum van tijd geen hand voor ogen meer ziet. Dit zorgt niet alleen voor een enorm schrikeffect bij de bovengenoemde criminelen, ook uw spullen of pinautomaat blijven veilig en onaangeraakt.

De populariteit van de mistmachine blijft ook bij criminelen niet onopgemerkt. De kans dat ze gepakt worden neemt enorm toe en ook de buit is onvindbaar. Een crimineel ontloopt dit risico natuurlijk graag. Wij adviseren u daarom dan ook om duidelijk aan te geven dat er een mistmachine in uw pand aanwezig is. Dit kunt u al heel gemakkelijk met  het aanbrengen van een Bandit mistbeveiliging sticker.

Wij geven u graag een advies over de Bandit mistgeneratoren. U kunt natuurlijk ook eerst een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal of in onze webshop. Onderstaand ziet u een kleine greep uit ons mistmachine assortiment.

Wilt u weten hoe u mistbeveiliging kunt inzetten om een plofkraak te voorkomen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.