Een overval is een ontzettend ingrijpende gebeurtenis. Het gebeurt altijd op momenten dat u een overval het minst verwacht en gaat gepaard met geweld en dreigementen. Door dat een overval gericht is op zoveel mogelijk buit maken, resulteert dit in veel verlies voor het bedrijfsleven. Toch is dit niet het ergste gevolg van een overval, dat zijn de trauma’s bij mensen die slachtoffer worden van een overval. Daarom leest u hier al onze overvalpreventie tips.

Hoe voorkom ik een overval?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zeker in geval van een overval. Door het voorkomen van een overval blijft er namelijk heel wat leed bespaart. Gelukkig zijn er heel wat maatregelen om een overval te voorkomen. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Meld opvallend gedrag gelijk bij de politie.
  • Stimuleer pinbetalingen zodat er zo min mogelijk cash geld in uw onderneming ligt.
  • Tel geld in een afgesloten ruimte.
  • Zorg dat u briefgeld afroomt.
  • Open en sluit uw onderneming nooit in uw eentje en wees altijd alert op uw omgeving.
  • Schakel een waarde transportbedrijf in zodat u dagopbrengsten niet mee naar huis hoeft te nemen.
  • Laat een overvalknop installeren.

Wat te doen bij een overval?

Zodra mensen met geld of kostbaarheden werken, kunnen ze te maken krijgen met een overval. Het is daarom goed om hier altijd op voorbereid te zijn en te weten wat je in geval van een overvalsituatie het best kunt doen. De politie gaat uit van het R.A.A.K.-principe. Dit staat voor:

R Rustig blijven; een overvaller komt niet voor u, maar voor uw geld en kostbaarheden.

A Accepteren; ga niet tegen de overvallers in en ga er altijd vanuit dat de wapens die ze gebruiken echt zijn.

A Afgeven; geld en goederen zijn te vervangen. Geef daarom altijd hetgeen waar de overvallers om vragen.

K Kijken; het is in een overvalsituatie erg moeilijk, maar probeer zoveel mogelijk kenmerken van de daders op te nemen. Denk hierbij aan lengte, kleding en spraak.

Mistbeveiliging als overvalpreventie

Mistbeveiliging doet het goed bij ramkraken, plofkraken en inbraken. Toch kan een mistmachine ook goed ingezet worden als overvalpreventie. Een mistmachine beschikt namelijk niet alleen over een activatie na een alarm, maar ook over een paniekknop.

Wanneer er zich een bedreigende situatie voordoet, wordt de mistmachine met een druk op de knop geactiveerd. Hierdoor weet een overvaller niet waar hij moet zijn en worden uw werknemers aan zijn beeld onttrokken. Onderzoek toont aan dat een mistmachine in alle onderzochte overvalsituaties enorm effectief is en de overvaller zonder slachtoffers te maken het hazenpad kiest.

Doordat ondernemingen zich steeds beter tegen overvallen wapenen, zien we dat overvallers zich steeds meer naar woningen verplaatsen. Ook in uw woning kunt u zich met een mistmachine tegen overvallen beveiligen. Bandit heeft recentelijk een nieuwe mistgenerator op de markt gebracht. Speciaal gericht op woningeigenaren. Deze nieuwe Bandit is helemaal naar smaak aan te passen en heeft een klein formaat. Hierdoor zal hij niet misstaan in woningen en past hij bij elk interieur. Wilt u meer weten over deze kleine krachtpatser? Kijk dan op deze pagina of bel naar: 085-2738486.