Een woonhuis is steeds vaker het doelwit van inbrekers en criminelen. Deze verschuiving vindt plaats omdat steeds meer bedrijfspanden goed beveiligd zijn tegen overvallen en inbraken. Uw huis is daardoor niets meer dan een makkelijk doelwit, waar inbrekers snel kunnen cashen. Een alarmsysteem in huis is hier het wapen tegen. Op deze pagina leest u er alles over.

Alarmsysteem in huis

De eerste stappen om uw huis goed te beveiligen zijn uw deuren en ramen voorzien van goede veiligheidssloten. Dit geeft echter geen absolute veiligheid. Een alarmsysteem doet dit wel, het werkt namelijk zowel preventief als tijdens de inbraakpoging. Daarnaast zal het systeem de inbreker vertragen waardoor de politie alle tijd heeft om uit te rukken. Het aanschaffen van een alarmsysteem is echter een keuze waar u goed over na moet denken. Ook met alle voordelen van het systeem in uw achterhoofd. De keuze is namelijk enorm en ook gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk. Zeker als u kinderen heeft! Zij moeten het alarm namelijk ook in- en uit kunnen schakelen.

Daarnaast kunt u uw alarmsysteem met diverse componenten uitbreiden, waardoor u uw alarmsysteem in huis zo geavanceerd kan maken als u zelf wil.

Waar bestaat een alarmsysteem uit?

Alarmsystemen bestaan uit verschillende componenten. Al deze componenten zorgen ervoor dat inbrekers gedetecteerd worden, er een koppeling is met de meldkamer en dat de politie ingelicht wordt. U kunt zelf kiezen op welke manier u uw alarmsysteem uit wil breiden en ervoor zorgen dat het alarmsysteem aan al uw wensen voldoet. Zo kunt u voor een simpel alarmsysteem gaan, maar uw alarmsysteem ook uitbreiden met verschillende flitsers, een beveiligingscamera en een mistmachine. Zo kan er voor elk beveiligingsvraagstuk een passend alarmsysteem gecreëerd worden. Weet u niet precies wat u nodig heeft? Of ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een passend advies. Onderstaand de verschillende mogelijkheden:

Buitendetector

Een buitendetector is geen alarmsysteem in huis, maar toch een onmisbaar component voor een goede beveiliging. Het beste scenario is natuurlijk dat er nooit bij u ingebroken wordt, maar als dan toch iemand een poging waagt kan hij het best zo vroeg mogelijk gesignaleerd worden. Buitendetectie zorgt hiervoor, waardoor u snel actie kunt ondernemen en de politie al ingelicht is voordat de inbreker uw woning bereikt. Een buitendetector is in te stellen op 10, 30 en 30 meter en kan mensen en dieren van elkaar onderscheiden. Zo hoeft u zich niet druk te maken dat uw alarmsysteem bij elke kat in uw tuin afgaat. Een buitendetector beschikt over een instelbare hoek die de grootte van het detectieveld bepaalt. Dit kan tussen de 10 en 70 graden zijn.

Trildetectoren

Inbrekers komen vaak via de ‘normale toegangswegen’ binnen. Denk hierbij aan uw voor- of achterdeur en ook ramen worden niet geschuwd. Een trildetector maakt dit een stuk moeilijker. Trildetectoren merken namelijk trillingen op, bijvoorbeeld wanneer een deur of kozijn geforceerd wordt. De trildetector geeft gelijk een melding aan uw alarmsysteem, waardoor u en mogelijk ook een alarmcentrale op de hoogte zijn van wat er aan de hand is.

Magneetcontacten

Een magneetcontact wordt geplaatst op deuren en ramen die toegang tot uw huis verschaffen. Zodra een deur of raam wordt geopend, wordt automatisch het alarm ingeschakeld.

Binnendetector

Een binnendetector is het best te vergelijken met een bewegingsdetector. Er zijn dan ook verschillende detectoren verkrijgbaar. Zo is er een die alleen de verplaatsing van een warmtebron registreert. Een mens wordt daardoor waargenomen, maar er ontstaan geen loze meldingen wanneer er iets in uw huis omvalt.

Er zijn ook geavanceerdere detectoren verkrijgbaar. Deze detectoren nemen verandering in de ruimte waar. Een snel warmer wordende cv leidt niet tot een melding, maar een eventuele inbreker wel. Daarnaast is het ook mogelijk om een anti- maskering aan uw detector toe te voegen. Zo wordt het saboteren van detectoren onmogelijk. Wanneer u een detector aanschaft, kunt u kiezen voor een hoek- of plafonddetector. Een plafonddetector wordt ook wel 360-graden-detector genoemd, dit omdat deze detector een hele ruimte kan waarnemen.

Liveview

Liveview biedt de mogelijkheid om politie en een meldkamer rechtstreeks met uw alarmsysteem mee te laten kijken. Dit is alleen mogelijk wanneer u een beveiligingscamera aan uw alarmsysteem heeft aangesloten. U hoeft niet bang te zijn dat de politie altijd met uw alarmsysteem mee kan kijken. Dit kan alleen in geval van een incident en na twee detectiemomenten.

Beveiligingscamera

Wij vinden een beveiligingscamera een essentieel component van een alarmsysteem. Hij neemt niet alleen beelden op, maar kan in geval van een incident ook van andere onschatbare waarde zijn. Wanneer u over een beveiligingscamera beschikt, kunt u namelijk ook gebruik maken van LiveView.

PIRcam

PIR staat voor Passief Infrarood. Dit is een detector en camera in een, speciaal gericht op residentiele en commerciële toepassingen. Wanneer de detector iets detecteert zal de camera aangestuurd worden om een beeld op te nemen, deze beelden worden vervolgens doorgestuurd naar de Advisor Advanced centrale en eventueel de Particuliere Alarm Centrale. Zo kan er altijd een inschatting gemaakt worden van het eventuele incident.

Mistbeveiliging

Vindt u bovenstaande maatregelen niet genoeg? Dan kunt u er altijd voor kiezen om een mistgenerator aan uw alarmsysteem te koppelen. Zo weet u zeker dat als de inbreker binnen is, hij alleen maar zo snel mogelijk weer naar buiten wil. Mistbeveiliging zorgt er namelijk voor dat de hele ruimte binnen enkele seconden volgespoten wordt met een dikke laag mist waar u door heen kunt kijken. De inbreker ziet als vanzelfsprekend geen hand voor ogen meer en zal onmiddellijk het hazenpad kiezen.

Preventieve maatregelen naast alarm in huis

Een alarmsysteem in huis is niet de enige maatregel die u kunt nemen om overvallen en inbraken te voorkomen. Er zijn namelijk ook heel wat extra maatregelen die u kunt treffen om het inbrekers een stuk lastiger te maken. Hoe moeilijker u het de inbreker namelijk maakt, hoe groter de kans is dat ze uw huis overslaan. Wat vaak al helpt is zelf bedenken hoe u zelf zou inbreken in uw huis. Een gekke gedachte, maar door anders naar uw huis te kijken vallen u ineens heel veel dingen op. Onderstaand een korte lijst:

  • Zorg dat uw deuren meer in het zicht komen. Inbrekers vinden het namelijk niet leuk om in de spotlight te staan, omdat daardoor de pakkans enorm verhoogd wordt. Dit kunt u doen door verlichting aan te brengen of te zorgen dat er geen hoge struiken om uw deur heen staan.
  • Koop tijdschakelaars voor op uw verlichting.
  • Waarschuwingsstickers doen al wonderen. Denk hierbij aan stickers die aangeven dat het pand beveiligd is of dat er een hond waakt.
  • Zorg voor schriklichten met bewegingsdetectie. Wanneer er iemand in de buurt van uw deur komt, springen de lichten aan.
  • Haal post op tijd weg of laat dit indien u op vakantie bent door uw buren of een bekende doen.