Beveiligingscamera met Live View: politie wordt gelijk ingelicht

Wanneer er bij u een inbraak of overval gepleegd wordt, bent u vaak niet in staat om de politie in te schakelen. Als u een beveiligingscamera met Live View installeert hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Een aangesloten meldkamer kan bij een calamiteit rechtstreeks meekijken en gelijk een eenheid langs sturen.

Beveiligingscamera met Live View: wat is het?

Live View is in 2011 ontwikkelt na aanbevelingen tijdens het Actieprogramma Ketenaanpak Overvalcriminaliteit van de Taskforce Overvallen. Dit actieprogramma is een onderdeel van het landelijke programma ‘Gewelddadige Vermogenscriminaliteit’. Het doel is om met deze uitwerking het aantal overvallen terug te schroeven.

Wanneer uw beveiligingscamera is aangesloten bij een particuliere meldkamer krijgen zij bij een calamiteit een melding. Dit gaat via een alarmsensor. Een van de medewerkers kan real time meekijken en de gegevens met bijbehorende beelden gelijk naar de politie sturen. De meldkamer van de politie schat aan de hand van de beelden de situatie in. Hoeveel overvallers zijn er? Zijn ze bewapend? En moet er een ambulance komen? Als de politie de situatie niet helemaal kan inschatten, kunnen ze de meldkamer vragen om de beveiligingscamera, indien mogelijk, te draaien of om een andere beveiligingscamera aan te zetten. De politie kan u op deze manier zo goed mogelijk helpen bij een incident.

Komt mijn privacy in het geding door een beveiligingscamera met Live View?

Een beveiligingscamera met Live View zal uw privacy niet schaden. De koppeling met de meldkamer komt alleen tot stand wanneer zij een incident vermoeden. Zo wordt er alleen meegekeken op momenten dat er echt iets aan de hand is. Zo hoeft u niet bang te zijn dat er altijd een extra paar ogen meekijkt. Dat is namelijk niet zo.

Voordelen

Als u een beveiligingscamera met Live View in uw pand of woning installeert kunnen hulpdiensten een duidelijk beeld krijgen van de situatie, zonder dat ze aanwezig zijn. Zo kunnen ze sneller en slimmer reageren. Doordat de meldkamer mee kan kijken weten ze of er een ambulance of de brandweer ingeschakeld moet worden. Daarnaast kunnen ze precies zien wie er nog in het pand is en weten ze hoe de overvaller(s)/ inbreker(s) eruitzien of wat ze dragen. Er zijn echter nog veel meer voordelen:

 • De situatie kan snel ingeschat worden, waardoor de politie bij een loos alarm niet uit hoeft te rukken.
 • Een beveiligingscamera met Live View wordt geleverd met een sticker. Een crimineel weet dus van tevoren dat er iemand meekijkt en zal minder snel voor uw pand of woning kiezen.
 • Live View kan aangesloten worden op uw alarmsysteem.

Beveiligingscamera met Live View: waar kan ik het voor gebruiken?

Een beveiligingscamera met Live View is voor meerdere toepassingen te gebruiken. Niet alleen winkeliers hebben profijt van deze beveiligingstoepassing, ook particulieren kunnen er gebruik van maken. Live View is dan ook beschikbaar voor:

 • Winkels, bedrijven en particulieren die bij een particuliere meldkamer aangesloten zijn
 • Geld- en waarde transport
 • Toezichtcentrales

Live View heeft bewezen effectief te zijn in inbraak- en overvalsituaties. Een beveiligingscamera met Live View is echter voor nog meer toepassingen te gebruiken. Wij hebben ze onderstaand voor u op een rij gezet:

 • U kunt Live View gebruiken voor automatische alarmmeldingen
 • Brand- en inbraakalarm
 • Opsporing van gestolen goederen of voertuigen
 • Cameratoezicht op openbare plekken. Denk aan winkelcentra en het station
 • Terreurdreiging
 • Ongevallen en rampenbestrijding

Integratie beveiligingscamera met Live View en alarmsysteem

Een beveiligingscamera met Live View is makkelijk te integreren met een alarmsysteem. Zodra er iets verdachts wordt waargenomen, krijgt de meldkamer hier een melding over. Zij kunnen dan meteen real time meekijken en de situatie analyseren. Inbrekers of overvallers kunnen door het alarmsysteem op meerdere momenten gedetecteerd worden. Het systeem bestaat uit:

Buitendetectie

Door buitendetectie kan een inbreker al in een vroeg stadium gesignaleerd worden. Hierdoor weet u van tevoren al dat er een ongenode gast op uw terrein is. Bij het instellen van de buitendetectie kan er onderscheid gemaakt worden tussen dieren (zoals katten) en mensen.

Beveiligingscamera’s

De beveiligingscamera’s zijn natuurlijk essentieel voor de koppeling met Live View. Wanneer er iets verdachts wordt opgemerkt, kan de meldkamer meekijken en de politie inschakelen.

Trildetectoren

Zodra een crimineel een raam of deur probeert te forceren worden de trillingen opgevangen door de trildetector.

Magneetcontacten

Een magneetcontact wordt op toegangsdeuren en ramen bevestigd. Zodra er een deur of raam opengaat, wordt het alarmsysteem ingeschakeld.

Binnen detectoren

Als een inbreker toch nog binnen weet te komen, kan hij waargenomen worden door een bewegingsdetector.

Live View en mistmachine

Een mistmachine kan als component aan uw alarmsysteem met Live View toegevoegd worden. Een mistmachine neemt het zicht van de inbreker volledig weg en zal het inbreken onmogelijk maken. Dit is het laatste component wat u kunt toevoegen voordat een inbreker de buit of bewoners bereikt. Het is daarom extra belangrijk dat de mistmachine goed afgesteld wordt. Wij kunnen u hierbij helpen.

Wilt u meer weten over Live View of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand? Bel dan naar 020-2738486 of neem contact met ons op middels het contactformulier.