Beveiligingscamera en opnemen beelden

Een beveiligingscamera en opnemen beelden is essentieel wanneer u de pakkans van eventuele inbrekers wil verhogen. Door de bewakingsbeelden op te nemen en terug te kijken, wordt de kans dat inbrekers herkent worden een stuk groter. Hier leest u er meer over.

Opnemen met een recorder

De recorders in ons assortiment zijn allemaal gemaakt om de belasting van een beveiligingscamera aan te kunnen. Daarom adviseren wij eigenlijk altijd om een recorder met aanvullend een harde schijf aan te schaffen. Zo weet u zeker dat het opnemen- en bewaren van uw beelden altijd op een goede manier wordt gedaan.

Beveiligingscamera en opnemen beelden in de cloud

Tegenwoordig bevindt alles zich in de cloud. Onze bestanden, foto’s en ook veel werk gerelateerde zaken worden in de cloud opgeslagen. Zo ook beelden van beveiligingscamera’s. Alhoewel de cloud fijn werkt, raden wij het af om hier uw bewakingsbeelden in op te slaan.

Een clouddienst als Dropbox biedt 2GB gratis opslagruimte aan. Heeft u meer opslagruimte nodig? Dan moet er bij veel clouddiensten een abonnement afgesloten worden. Over het algemeen gebruikt een beveiligingscamera ruim 125GB aan opslagruimte per dag. Als u daar een abonnement voor moet aanschaffen, wordt dit al snel onbetaalbaar.

Verschil computer en netwerkcomputer

Het is heel makkelijk om via uw computer bewakingsbeelden op te nemen. Het enige wat u moet doen is de beveiligingscamera op uw computernetwerk aansluiten, en u heeft er verder geen omkijken meer naar. Toch kleven er ook wat nadelen aan het gebruik van een computer. Voor een goed resultaat moet de computer namelijk altijd aanblijven staan en wordt de processor zwaarbelast. Dit heeft uiteindelijk negatieve gevolgen voor de levensduur van uw computer. De koeling zal het sneller begeven en ook de voeding en harde schijf zullen er na een tijd mee stoppen.

Dit is ook gelijk het grote verschil met een netwerkcomputer. Deze zijn er namelijk wel op gemaakt om altijd aan te staan en zware datastromen aan te kunnen. Daarnaast zijn deze NAS-computers compatible met de software van uw beveiligingscamera, waardoor u gelijk kunt beginnen met het opnemen van beelden.

Bewakingsbeelden bewaren

Wanneer u de beelden van uw beveiligingscamera wilt bewaren mogen deze uiterlijk vier weken bewaard worden. Dit mag alleen mits ze onder artikel 151c Gemeentewet vallen. Zodra er op deze beelden een strafbaar feit te zien is, vervalt deze regeling. De beelden mogen dan, zolang de verdachten nog niet berecht zijn, bewaard blijven. De beelden kunnen dan door de politie gebruikt worden voor opsporingsdoeleinden of als bewijs tijdens de vervolging.