Beveiligingscamera met alarm

Een beveiligingscamera kan als op zichzelf staande beveiligingsmaatregel aangeschaft worden, maar ook als onderdeel van een alarmsysteem. Hier leest u meer over de beveiligingscamera met alarm en de beschikbare componenten.

Hoewel een beveiligingscamera alleen al preventief werkt, maakt een beveiligingscamera met alarm natuurlijk veel meer indruk. En dat niet alleen. Een beveiligingscamera met alarm kan een eventuele indringer al voordat hij binnen is detecteren. Wanneer er sprake is van een tweede detectiemoment, bijvoorbeeld door tril detectoren, kan de meldkamer en/of politie al automatisch ingelicht worden.

Beveiligingscamera met alarm: de componenten

Een alarmsysteem kan, naast de beveiligingscamera, uit heel wat componenten bestaan. U kunt het daarom zo uitgebreid maken als u zelf wil. Door de veelzijdigheid van een alarmsysteem kunt u er alles mee beveiligen. Of het nou gaat om een grote bedrijfshal, een luxe winkel of uw woning. De alarmsystemen in ons assortiment kunnen geleverd worden met buitendetectoren, koppeling met een meldkamer, beveiligingscamera, trildetectoren, magneetcontacten, binnendetectoren, een mistgenerator en Liveview. Uiteraard kunnen wij ook voor u een alarmsysteem op maat maken.

Alarmsysteem: buitendetector

De grote kracht van een alarmsysteem is dat eventuele indringers al van ver af gedetecteerd kunnen worden. Een buitendetector draagt hieraan bij. Buitendetectoren zijn, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal voor toepassing in de tuin of terrein. Ze kunnen ingesteld worden op 10, 20 en 30 meter en weten onderscheid te maken tussen kleine dieren en mensen. Zo voorkomt u dat u onnodige meldingen van de detectoren krijgt. Doordat de buitendetector van een grote afstand mensen kunnen waarnemen, heeft u nog voldoende tijd om zelf de politie in te schakelen. In geval van een tweede detectie (en een LiveView koppeling) doet uw alarmsysteem dit zelf.

Beveiligingscamera met alarm

Waar een beveiligingscamera vroeger alleen maar beelden kon registreren, zijn er inmiddels al intelligente beveiligingscamera’s met bewegingssensoren op de markt. Deze beveiligingscamera’s zorgen er niet alleen voor dat indringers opgemerkt worden, ze kunnen ook de meldkamer inlichten wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Belangrijk is wel dat de beveiligingscamera is gekoppeld aan een meldkamer. Wanneer dit niet het geval is, kan de meldkamer ook niet worden ingelicht. Afhankelijk van de ernst van de beelden kan de meldkamer de beelden gelijk doorsturen naar de politie.

Trildetectoren

Het met geweld openbreken van ramen en deuren gaat gepaard met trillingen. Hier komen trildetectoren goed tot hun recht. Een trildetector merkt een trilling op en stuurt een signaal door naar het alarmsysteem en de bijgesloten meldkamer. Een andere optie is een glasbreukmelder. Deze detector reageert op hoge akoestische signalen, waar het breken van glas een voorbeeld van is. Wij kunnen u beide type detectoren aanraden. Wat wij het belangrijkste vinden is dat u over een tweede detectiemiddel beschikt. Of dit nu een glasbreukmelder of trildetector is. Een tweede detectie is namelijk nodig om de politie te laten uitrukken.

Magneetcontacten

Een magneetcontact wordt op alle toegangsdeuren en ramen van uw huis geplaatst. Zodra een inbreker een deur of raam open maakt, wordt het alarmsysteem automatisch in werking gezet.

Binnendetectoren

Wanneer het een inbreker toch lukt om binnen te komen, kan hij worden opgemerkt door de binnendetectoren. Een binnendetector is in verschillende soorten te krijgen. Een simpele detector registreert alleen de verplaatsing van een warmtebron. Hierdoor treedt het alarm niet in werking wanneer er iets omvalt. Als u een geavanceerde binnendetector kiest, neemt deze verandering in het volume van een ruimte waar. Zo kan de verwarming er niet voor zorgen dat het alarm afgaat. Best een fijne gedachte!

Beveiligingscamera met LiveView

Wanneer u kiest voor LiveView, zorgt u ervoor dat de meldkamer na twee detectiemomenten automatisch kan meekijken met uw beveiligingscamera. In geval van een inbraak of overval, worden deze beelden automatisch doorgestuurd naar de politie. In onderstaande video ziet u hoe LiveView in zijn werk gaat.

Mistmachine

Ook als de inbrekers al in uw woning of pand staan, is er nog een mogelijkheid om ze weg te jagen. Namelijk door het gebruik van een mistmachine. Wanneer de mistmachine goed geïnstalleerd en afgesteld is, kan hij binnen luttele seconden iemands volledige zicht ontnemen. Uw gezin, kostbaarheden en werknemers blijven zo altijd veilig.