Uw huis beveiligen? Dit zijn de mogelijkheden.

Een huis is een veilige haven en de plek waar u zich kunt terugtrekken. Vanzelfsprekend wilt u uw huis beveiligen en zorgen dat u hier zich veilig blijft voelen. Gelukkig zijn daar genoeg manieren voor. In dit artikel leest u alle mogelijkheden om uw huis te beveiligen tegen inbraak en overvallen.

Een inbraak of overval brengt een enorme schade met zich mee. De materiële schade is vaak groot, maar de emotionele schade is vaak nog vele malen groter. Wanneer u al eens slachtoffer bent geworden van een overval, kunt u een subsidie aanvragen voor de aanschaf van beveiligingsmaatregelen. Meer hierover leest u hier.

Huis beveiligen met een alarmsysteem

Wanneer men praat over het beveiligen van een huis, is een alarmsysteem het meest voor de hand liggend. Hiermee kunt u namelijk niet alleen bepalen wie er binnenkomt en wie niet, u kunt het alarmsysteem ook met allerlei componenten uitbreiden. Denk hierbij aan flitsers, een koppeling naar een meldkamer of beveiligingscamera’s.  Zo weet u zeker dat niemand zonder uw medeweten uw huis binnendringt. Een alarmsysteem is o.a. uit te breiden met de volgende componenten:

  • Een bewegingssensor
  • Trildetectoren
  • Glasbreuk detector
  • Magneetcontacten
  • Een toegangscontrolesysteem
  • Koppeling naar een meldkamer d.m.v. liveview
  • Een sirene
  • Paniekknop

Dit is slechts een greep uit het aanbod. Andere componenten zullen wij in volgende alinea’s verder toelichten. De koppeling met LiveView zorgt ervoor dat een meldkamer na twee detectiepunten mee kan kijken met uw beveiligingscamera. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat u altijd in de gaten wordt gehouden. Wanneer zij zien dat er een calamiteit plaatsvindt in uw woning, sturen zij de beelden direct door naar de politie en wordt er tot actie overgegaan. Een inbreker denkt dan vaak nog dat hij de tijd heeft, terwijl de politie hem al lang heeft gezien. Dit zorgt niet alleen dat de politie sneller tot actie overgaat, ook de pakkans wordt aanzienlijk hoger. Zodra de politie afgaat op de melding, hebben zij al een signalement van de dader. Zo kunnen ook andere eenheden ingeschakeld worden en zal de inbreker niet ver komen.

shutterstock_270461501

Huis beveiligen met een beveiligingscamera

Een alarmsysteem kan tevens uitgebreid worden met een beveiligingscamera. Dit is essentieel voor de koppeling met LiveView, wanneer deze er niet is kan de meldkamer namelijk ook niet meekijken en weten ze niet of het een loze melding is. U kunt een beveiligingscamera op meerdere plekken plaatsen, bijvoorbeeld bij de in- en uitgangen van uw woning, in uw garage, de tuin of andere toegangswegen. Wanneer een inbreker ziet dat er een camera bij de voordeur hangt, zal hij proberen een andere manier te vinden om binnen te komen. Bijvoorbeeld door een dakraam. Probeer ook deze toegangswegen zo goed mogelijk te beveiligen. Een inbreker is gebaat bij snelheid en wanneer niet alles optimaal beveiligd is zal u pas weten dat hij in huis is als het al te laat is.

Mistmachine aansluiten op uw alarmsysteem

Bent u er niet gerust op dat uw huis voldoende beveiligd is? Dan is een mistmachine een goede optie om de inbreker het zicht volledig te ontnemen. Zodra het alarmsysteem wordt geactiveerd door de inbreker, treedt ook de mistmachine in werking. Deze mistmachine zorgt ervoor dat uw huis binnen tien seconden vol staat met een dikke laag mist. De inbreker weet zo niet waar uw kostbare eigendommen zijn en weet ook de kamers van u of uw kinderen niet te vinden. Het enige wat de inbreker nog rest is vluchten.

https://www.youtube.com/watch?v=oZ3Ra536M60