Beveiligingscamera met recorder aanschaffen

Een beveiligingscamera aanschaffen is een goede stap richting een veilig huis- of pand. Dit is echter niet voldoende om een goed beveiligingssysteem te realiseren. Wij raden dan ook altijd aan om een beveiligingscamera met recorder aan te schaffen. In deze blog leest u waarom.

Wat is een recorder?

Een recorder is een apparaat wat ervoor zorgt dat de beelden van uw beveiligingscamera opgenomen –en opgeslagen worden. De recorder zorgt er tevens voor dat de analoge bestanden van uw beveiligingscamera worden omgezet naar digitale bestanden. Hierdoor kunnen ze beter opgeslagen worden en kunt u ze altijd terugkijken. Enorm handig in geval van een incident! De beelden worden niet opgeslagen op de recorder, maar verzonden naar een schijf zoals een HDD of USB. Houd er rekening mee dat een recorder met een aangesloten harde schijf van 500gb ongeveer twee weken aan beelden kan opslaan.

Wilt u meerdere beveiligingscamera’s in uw pand installeren? Houd er dan rekening mee dat er maar een beperkt aantal camera’s aan een recorder aangesloten kunnen worden. De recorders in ons assortiment beginnen bij 4 kanalen en lopen op tot 32 kanalen. Dit houdt in dat er respectievelijk 4 en 32 beveiligingscamera’s op deze recorders aangesloten kunnen worden. Wanneer u nog aan het twijfelen bent, raden wij u aan om een grotere recorder aan te schaffen. Het is namelijk niet mogelijk om 5 beveiligingscamera’s aan een 4-kanaalsrecorder aan te sluiten. Wanneer u voor een 8-kanaalsrecorder gaat, is dit uiteraard wel mogelijk.

Waarom een beveiligingscamera met recorder?

Zoals hierboven geschreven is een beveiligingscamera met recorder een bijna onmisbare combinatie. Wanneer u een analoge beveiligingscamera zonder recorder hebt, zal er een preventieve werking van de beveiligingscamera uit gaan, maar verder kunt u er niet heel veel mee. Beelden worden niet opgeslagen en u kunt ze niet terugkijken. Iets wat best essentieel is als u een beveiligingscamera inzet.

Om te voorkomen dat u bij een eventueel incident geen poot heeft om op te staan, raden wij altijd aan om een beveiligingscamera met recorder en harde schijf aan te schaffen. Zo weet u zeker dat uw pand goed beveiligd is en u bij een crimineel feit voldoende bewijzen hebt om de dader snel op te sporen. Onderstaand vindt u een van onze beveiligingscamera pakketten.