Beveiligingscamera beelden opslaan: hoe doe je dat?

Wanneer u gebruik maakt van een beveiligingscamera om uw bezittingen te beveiligen, is het opslaan van beveiligingscamera beelden essentieel. Als u dit niet doet kunt u de beelden namelijk niet terugkijken en wordt het oplossen van eventuele incidenten een stuk moeilijker. Hier leest u alles over beveiligingscamera beelden opslaan.

Alleen het aanschaffen van een beveiligingscamera is niet voldoende om beveiligingscamera beelden op te slaan. Een beveiligingscamera heeft namelijk onvoldoende capaciteit om het verwerken en het opslaan van de beelden aan te kunnen. Hier is grover geschut voor nodig, namelijk een recorder en een harde schijf met voldoende geheugen.

Beveiligingscamera beelden opslaan: wat heb ik nodig?

Zoals in bovenstaande alinea geschreven, is er voor het opslaan van beveiligingscamera beelden een recorder en een harde schijf nodig. Een beveiligingscamera kan al die uren aan filmmateriaal namelijk helemaal niet aan. Ook niet als de beveiligingscamera alleen bij beweging aanslaat.

Door het aansluiten van een recorder zorgt u ervoor dat de analoge beelden van uw beveiligingscamera omgezet worden naar digitale beelden. Deze beelden worden vervolgens getransporteerd naar de aangesloten harde schijf en daar veilig opgeslagen. Hierdoor kunt u de beelden altijd terugkijken. Wanneer u maar wil en waar u ook bent.

Waar moet ik op letten?

Het aanschaffen van een beveiligingscamera pakket, met bijgesloten recorder en harde schijf, is niet heel gemakkelijk. Er zijn namelijk een aantal zaken waar goed over nagedacht moet worden voordat u tot aanschaf overgaat. Wij hebben ze voor u opgesomd, omdat al deze zaken van invloed zijn op de kwaliteit van de beveiligingscamera beelden:

  • Wilt u voor een analoge of digitale beveiligingscamera gaan?
  • Wat wenst u qua beeldscherpte en resolutie?
  • Gaat uw voorkeur uit naar een vaste- of een beweegbare beveiligingscamera? Wanneer u voor een Live View toepassing kiest is een beweegbare beveiligingscamera aan te raden.
  • Hoeveel beveiligingscamera’s wilt u plaatsen?
  • Waar wilt u de camera’s plaatsen?