Beveiligingscamera systeem: waar moet u op letten?

Bent op opzoek naar een goed beveiligingscamera systeem om uw panden of terrein te beveiligen? Op deze pagina leest u waar u op moet letten als u een beveiligingscamera systeem gaat aanschaffen.

Wat is een beveiligingscamera systeem

Een beveiligingscamera systeem bestaat uit minimaal één beveiligingscamera, een harde schijf, een kabel en een kanaalrecorder die de beelden opslaat. Deze kanaalrecorder zorgt ervoor dat u de beelden later kunt terugkijken.

Waarom een beveiligingscamera systeem?

Een beveiligingscamerasysteem heeft twee belangrijke functies. Als eerste wordt een beveiligingscamerasysteem vaak preventief ingezet. Zichtbare aanwezigheid van beveiligingscamera’s verkleint namelijk de kans op overvallen, vandalisme en inbraak. Daarnaast heeft de beveiligingscamera een registrerende functie. Bij een inbraak of ongewenst gedrag, worden de beelden geregistreerd en kunnen ze gebruikt worden als bewijsmateriaal. U kunt er daarnaast voor kiezen om uw beveiligingscamera systeem uit te breiden met live view. Een meldkamer houdt alles 24/7 in de gaten en kan bij een verdachte situatie meteen ingrijpen en de beelden naar de politie doorsturen.

 

Beveiligingscamera systeem: waar installeren?

Het is raadzaam om de beveiligingscamera op een plek te plaatsen waar het risico op ongenodigde gasten hoog is. Denk hierbij aan de kassa, de kluis, de toegangsdeuren of het buitenterrein. De manier van plaatsen is daar bij erg belangrijk. Uit de praktijk is namelijk gebleken dat de plaats van de beveiligingscamera bepalend is voor de kwaliteit van de uiteindelijke beelden. Een slecht geplaatste beveiligingscamera kan er namelijk voor zorgen dat alleen het voorhoofd in beeld komt of dat de daders in geval van tegenlicht overbelicht zijn. De beveiligingscamera kan nog zo goed zijn, maar als de beveiligingscamera slecht geplaatst is loopt u alsnog kans op slechte camerabeelden. Laat u daarom altijd goed inlichten voordat u een beveiligingscamera systeem aanschaft of laat de installatie aan een installateur over.

beveiligingscamera installeren

Beveiligingscamera systeem: de soorten

Voor welk beveiligingscamera systeem u het best kan kiezen, hangt volledig van uw wensen af. Denk hierbij aan de vereiste kwaliteit, het doel van de camera maar natuurlijk ook aan uw budget. Het is handig om voordat u zich gaat oriënteren op een beveiligingscamera systeem duidelijk te hebben wat u precies met het beveiligingscamera systeem wil bereiken. Wilt u dat de eventuele daders alleen waargenomen of geobserveerd worden? Of wilt u dat de daders duidelijk in beeld komen? Het is om inbraken te voorkomen en eventuele daders te vervolgen van belang dat de inbreker wordt waargenomen, maar ook herkenning speelt een grote rol. Schrijf dit op zodat u zich niet door gladde verkooppraatjes van uw idee af laat praten.

Een beveiligingscamera systeem kan zo groot worden als u zelf wil. Ons kleinste beveiligingscamera systeem begint bij een 4-kanaals recorder waar u maximaal 4 beveiligingscamera’s op aan kunt sluiten. Ons grootste beveiligingscamera systeem bestaat uit 32 camera’s. Er is voor ieder wat wils! Denk bij het aanschaffen van een beveiligingscamerasysteem niet alleen aan de huidige situatie, maar ook aan de toekomst. Wilt u op den duur gaan uitbreiden? Kies dan voor een grotere kanaalrecorder.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar: 085-2738486