Bewakingscamera buiten

 

Een bewakingscamera voor buiten aanschaffen? Ben je aan het overwegen om je buiterrein en winkel of huis te beveiligen? Dan is het een goed idee om je te informeren over bewakingscamera’s die buiten optimaal presteren. Er zijn een aantal voor waarden waar een bewakingscamera buiten aan moet voldoen. Wet- en regelgeving speelt namelijk een vrije grote rol bij het opnemen van beeld op openbare plekken. Op deze pagina kun je je informeren over bewakingscamera’s voor buiten.

bewakingscamera buiten

Bewakingscamera buiten: waar moet je op letten?

Voordat je een bewakingscamera voor buiten aanschaft en deze installeert, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Een bewakingscamera buiten ophangen betekent dat deze een stuk ‘steviger’ moet zijn dan een camera voor binnen. De bewakingscamera buiten moet tegen verschillende weersomstandigheden bestand zijn, bijvoorbeeld regen, vorst en harde wind. En niet alleen resistent tegen het weer: een bewakingscamera die buiten goed zichtbaar is wordt sneller gespot en vernield door vandalen of inbrekers. Daarom is het bij bewakingscamera’s die je buiten plaatst erg belangrijk om je goed te laten informeren door een expert. Voor advies op maat kun je contact opnemen met Bandit. Hieronder hebben we alvast een paar tips voor je om rekening mee te houden bij het plaatsen van een bewakingscamera buiten.

 

Beste locaties voor de bewakingscamera buiten

De beste tip die we je kunnen geven is om bewakingscamera’s buiten op te hangen bij alle in- en uitgangen. Een camera ophangen bij elke toegangsdeur zorgt ervoor dat een inbreker beter te identificeren is. Aangezien die vaak door een raam naar binnen komt, maar via een eenvoudige uitgang (zoals een deur) naar buiten gaan. De bewakingscamera buiten hangt er namelijk in eerste instantie om potentiële inbrekers te identificeren. Bandit adviseert daarom om de camera zo veel mogelijk op het gezicht te richten. Om de juiste locatie en hoek te vinden voor de camera is het mogelijk om zelf te experimenteren. Een beter en tijdsefficiënte manier om dat uit te zoeken, is je te laten adviseren.

 

Invloeden op de bewakingscamera buiten

Wanneer je buiten een camera installeert is het belangrijk dat deze bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Maar ook tegen vandalisme: een bewakingscamera is buiten ten slotte makkelijker te bereiken voor vandalen en anderen met kwade bedoelingen. Let er daarom goed op of de bewakingscamera een slag- en stootvaste behuizing heeft. Doordat de bewakingscamera buiten goed zichtbaar is bereikt deze sneller het doel: potentiële inbrekers en personen met slechte bedoelingen afschrikken. Het praktisch nut van de camera is dus om potentiële inbrekers af te schrikken. Het is natuurlijk wel handig als de bewakingscamera ook nuttig is wanneer er daadwerkelijk wordt ingebroken. Het is daarom aan te raden om een bewakingscamera aan te schaffen die beschikt over nachtzicht. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om ’s nachts of ’s avonds bij weinig licht alsnog degene(n) op het beeld te kunnen identificeren.

Bewakingscamera buiten plaatsen: regels en privacy

Er gelden een aantal regels voor bewakingscamera’s die buiten hangen en daarbij dus opnamen maken van mensen en voertuigen die zich niet op eigen terrein bevinden. Wanneer je overweegt om een bewakingscamera buiten te installeren is het handig om vast rekening te houden met regel- en wetgeving. Opnames van beelden van een bewakingscamera mag je maximaal vier weken bewaren. Hier kunnen echter uitzonderingen op gemaakt worden, bijvoorbeeld als er een misdrijf is gepleegd en de daders nog niet gepakt zijn. De opgenomen camerabeelden mogen dan bewaard blijven, totdat het misdrijf is opgelost.

 

WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens)

Iedereen die te maken heeft met de verwerking van persoonsgegevens of persoonlijke details, of het nu van bekenden is of vreemden, heeft te maken met de WBP. Dus ook wanneer er details worden opgenomen zoals gezichten van mensen of nummerborden van voertuigen, heb je te maken met de WBP. Het belangrijkste artikel van de WBP met betrekking tot bewakingscamera’s is artikel 38; lees deze dus goed door. Wanneer je een beveiligingscamera gebruikt om bijvoorbeeld werknemers in de gaten te houden, of een winkelpand of terrein waar mensen lopen, dan moet dat gemeld worden bij de AP (de Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Verschillende soorten bewakingscamera’s voor buiten

Het is belangrijk dat een bewakingscamera die buiten geïnstalleerd is, weerbestendig is en bij voorkeur over nachtzicht beschikt. De camera moet niet alleen tegen een stootje kunnen, maar moet ook scherpe beelden opnemen, zelfs ’s nachts. Er zijn behoorlijk veel verschillende camera’s die buiten goed kunnen functioneren. Zo zijn er de IP-camera, de infrarood camera en de dome camera. In onze webshop vind je allerlei soorten en maten bewakingscamera’s voor buiten.

 

Gelijk aan de slag? Bandit heeft een compleet beveiligingspakket voor je samengesteld.

 

Wil je meer informatie ontvangen over onze producten? Neem dan een kijkje in onze webshop of neem telefonisch contact met ons op via 085-2738486. Of stuur een mail met je vraag naar info@bandit.nl, we helpen je graag verder.