Beveiligingscamera’s

Goede beveiligingscamera’s zijn essentieel om uw huis en eigendommen te beveiligen. Beveiligingscamera’s zijn er echter in vele soorten en smaken. Dit maakt de keuze voor een beveiligingscamera geen makkelijk opgave. Hier leest u de verschillen tussen de diverse camera’s en waar u op moet letten bij de aanschaf.

Er zijn een aantal dingen die u zich moet afvragen voordat u beveiligingscamera’s aanschaft. Allereerst is het doel van de beveiligingscamera heel belangrijk. Iedere beveiligingscamera voorziet in een ander beveiligingsvraagstuk, dus dit is geen onbelangrijke vraag. Een ander belangrijk punt waar u over na kunt denken is of u de beveiligingscamera binnen of buiten wil plaatsen. Of misschien wel allebei? De beveiligingscamera’s die vooral voor binnen zijn, kunnen vaak niet buiten geplaatst worden. Dit heeft te maken met de weersomstandigheden en vaak is de behuizing niet slag- en stootbestendig genoeg.

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Door het plaatsen van beveiligingscamera’s worden uw huis en/of eigendommen niet alleen 24/7 bewaakt, het heeft ook een preventieve werking. Inbrekers of overvallers willen logischerwijs niet herkend worden en zullen uw huis of bedrijfspand sneller voorbijlopen. Door niet alleen een beveiligingscamera aan te schaffen, maar ook een recorder, kunnen de bewakingsbeelden omgezet naar digitale beelden en opgeslagen worden. Zo kunt u ze bij een eventueel incident te allen tijde terugkijken.

Er zijn door de huidige technologische ontwikkelingen steeds meer verschillende beveiligingscamera’s op de markt. De een nog beter en geavanceerder dan de ander. U kunt o.a. kiezen voor een dummy beveiligingscamera (deze hebben wij niet in ons assortiment), een draadloze beveiligingscamera, een dome camera, de analoog camera en de IP-beveiligingscamera.

 

Beveiligingscamera’s: HD-CVI, HD-TVI en HD-AHD

De huidige technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat beveiligingscamera’s steeds geavanceerder worden. Bij deze ontwikkelingen horen ook nieuwe technologieën, namelijk HD-CVI, HD-TVI en HD-AHD. Deze beveiligingscamera’s zijn allemaal gebaseerd op de analoge beveiligingscamera en kennen veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Het is nog niet te zeggen welke van deze drie beveiligingscamera technieken het populairst is. CVI is nauw verbonden aan het merk DAHUA. Het merk heeft daarom een monopolie op de CVI-camera. De TVI-camera wordt momenteel al veel gebruikt in CCTV-bedrijven. De AHD-beveiligingscamera is vooral populair in kleine en middelgrootte fabrieken en is qua prijs een stuk voordeliger dan zijn concurrenten. Wilt u meer weten over de verschillen en overeenkomsten van HD, TVI en AHD?

Dummy beveiligingscamera’s

Een dummy beveiligingscamera is geen echte beveiligingscamera maar een namaak. Hij lijkt echter zo erg op een beveiligingscamera dat hij vooral een erg preventieve werking heeft. Inbrekers denken al snel dat er een echte camera hangt en lopen uw woning of eigendommen snel voorbij. Op zoek naar een pand zonder camerabeveiliging. Hoewel een dummy een goede preventieve werking heeft, hebben wij deze nog niet in ons assortiment. Dit omdat wij erin geloven dat preventie alleen niet genoeg is. Een doorgewinterde crimineel heeft kennis van beveiligingscamera’s en ziet zo dat de dummy beveiligingscamera’s nep zijn.

IP-beveiligingscamera

IP-beveiligingscamera’s zijn netwerkcamera’s die gebruik maken van het Internet-Protocol. Doordat de bewakingsbeelden gelijk via het internet gestreamd worden, bent u altijd op de hoogte van wie er in uw huis of bedrijfspand is. De beelden van deze beveiligingscamera’s zijn vaak in HD-kwaliteit, waardoor eventuele indringers goed herkend kunnen worden. De IP-beveiligingscamera’s zijn nog het best te vergelijken met een webcam, alleen dan zonder de wazige beelden. De beelden en het geluid dat opgenomen wordt, kan in real time omgezet worden in digitale data. Deze data is altijd in HD terug te kijken of te beluisteren. Dit kan op een computer, maar ook op uw tablet of smartphone.

Dome beveiligingscamera’s

Een dome beveiligingscamera is een camera met een doorzichtige glazen koepel. Hierachter bevindt zich de beveiligingscamera en de bijbehorende technologie. Doordat de beveiligingscamera zich in een bol bevindt, is er niet te zien welke kant de dome camera filmt. De meeste dome beveiligingscamera’s kunnen tijdens het filmen niet draaien. Het is daarom belangrijk om de beveiligingscamera zodanig te draaien dat hij precies het stuk filmt wat u in beeld wil hebben. Een dome camera is zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Een groot voordeel van de dome beveiligingscamera is het uiterlijk. Veel beveiligingscamera’s doen afbreuk aan de inrichting van uw huis of bedrijf. Dit is bij de dome camera niet het geval.

 

beveiligingscamera's

 

Zoekt u een professioneel beveiligingscamera pakket? En bent u alleen tevreden met een superieure beeldkwaliteit? Zoek dan niet verder. Dit beveiligingscamera pakket heeft namelijk alles wat u nodig heeft om een optimale videobewaking te realiseren. Het starterspakket bestaat uit een 4-kanaalsrecorder van TVlogic, centrale voeding, harde schijf, een kabelaansluitsnoer en één dome beveiligingscamera van X-GEN.

Naar de webshop

 

 

Draadloze bewakingscamera

Het grote voordeel van draadloze beveiligingscamera’s is, zoals de naam al doet vermoeden, dat er geen draden getrokken hoeven te worden. Hierdoor is het aantal beveiligingscamera’s binnen uw alarmsysteem een stuk makkelijker uit te breiden. Draadloze beveiligingscamera’s werken op batterijen waardoor ze ook als er geen stroom is blijven werken. Het nadeel hiervan is dat de batterijen op een gegeven moment vervangen moeten worden.

Analoge beveiligingscamera’s

De analoge beveiligingscamera’s worden al jarenlang het meest gebruikt in alarmsystemen. Deze beveiligingscamera’s doen wat ze moeten doen en zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Dit onder druk van de nieuwe technologieën. Een analoge beveiligingscamera is budgetvriendelijk, maar loopt qua beeldkwaliteit wat achter op de IP camera.

Infraroodcamera

Een infraroodcamera zorgt ervoor dat u niet alleen overdag, maar ook ’s nachts verzekerd bent van haarscherpe beelden. De infrarood beveiligingscamera’s maken gebruik van infrarood licht. Daardoor geven de beveiligingscamera’s, zelfs als het aardedonker is, nog goed beeld.

Wilt u weten wat wij voor uw situatie de beste keus is qua beveiligingscamera’s? Of wilt u meer informatie? Bel dan naar 085-2738486