Draadloze beveiligingscamera: de voor – en nadelen

Een draadloze beveiligingscamera is hot. Dit komt omdat u dan wel het veilige gevoel hebt wat een beveiligingscamera met zich meebrengt, maar niet de ‘lelijke’ draden door uw huis hebt lopen. Een draadloze beveiligingscamera is niet alleen qua uiterlijk erg gewild, het scheelt ook qua aansluiten enorm veel tijd. Wat zijn de voor –en nadelen van een draadloze beveiligingscamera? U leest het hier.

Waarom een draadloze beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera met draad doet vaak afbreuk aan een interieur. Het ziet er niet stijlvol uit, waardoor veel mensen ervoor kiezen om dan maar geen beveiligingscamera aan te schaffen. Gelukkig is er voor deze groep mensen nu ook de draadloze beveiligingscamera.

Er zijn meerdere vormen van draadloze beveiligingscamera’s. Zo is er de IP-beveiligingscamera dat enkel op stroom moet worden aangesloten. De verbinding met het netwerk gaat via wifi, waardoor er geen internetaansluiting nodig is. Er zijn ook IP- beveiligingscamera’s die niet alleen via wifi gaan, maar ook op batterijen draaien. Hierdoor is er geen stroom aansluiting nodig en is de beveiligingscamera geheel draadloos.

Voordelen draadloze beveiligingscamera

Een draadloze beveiligingscamera heeft naast dat het mooier past in uw interieur nog meer voordelen. Welke dat zijn hebben wij onderstaand voor u uiteengezet.

  • Er zijn geen draden die doorgeknipt of gesneden kunnen worden. De beveiligingscamera is daardoor minder gevoelig voor vandalisme en u bent ervan verzekerd dat de beveiligingscamera blijft filmen.
  • Er hoeven geen lange netwerkkabels getrokken te worden.
  • Snelle installatie

Nadelen draadloze beveiligingscamera

  • Een accu of batterij kan leeg raken. Dit moet u goed in de gaten houden om te voorkomen dat de beveiligingscamera leeg raakt en niks meer opneemt.
  • De kwaliteit van de verbinding is niet altijd even sterk. Dit kan resulteren in ruis of signaalzwakte, wat inhoudt dat niet alle beelden even goed doorkomen.
  • Afstand tussen recorder en beveiligingscamera is beperkt.