Beveiligingscamera dome: wat zijn de voordelen?

Wilt u een beveiligingscamera aanschaffen maar is de keuze nog niet op een specifieke beveiligingscamera gevallen? De beveiligingscamera dome is dan zeker het overwegen waard. Hier leest u wat de voordelen van een beveiligingscamera dome zijn en waar u op moet letten.

Beveiligingscamera dome: wat is het?

Een dome beveiligingscamera is een bewakingssysteem dat bekend staat om zijn glazen en rondvormige behuizing. Daarachter bevindt zich de lens van de beveiligingscamera en de IR-technologie. Een beveiligingscamera dome wordt vaak aan het plafond of aan een muur bevestigd. Dit omdat de beveiligingscamera dome daar het best tot zijn recht komt.

Voordelen

Een beveiligingscamera dome ziet er niet alleen stijlvol uit, hij is ook makkelijk op te hangen. Een dome beveiligingscamera heeft echter nog veel meer voordelen.

Vandalisme proof

Een vandaal kan door de ronde vorm van de camera minder grip krijgen. Het is daarom een stuk moeilijker om de beveiligingscamera van de muur of een plafond af te trekken of om de beveiligingscamera onklaar te maken. Het installeren van een dome is daarom extra effectief op plaatsen waar een verhoogde kans op vandalisme is.

Niet te zien welke kant hij op filmt

Het is moeilijk te zien welke kant de dome op filmt. Ook hier speelt de ronde vorm van de beveiligingscamera dome een grote rol in. De inbreker wil natuurlijk zo min mogelijk in beeld komen. Doordat het moeilijk in te schatten waar en wanneer een dome bewakingssysteem filmt, is de kans groter dat uw huis of pand wordt overgeslagen.

Weerbestendig

De bewakingscamera is weerbestendig en kan daardoor ook buiten gebruikt worden.

Beveiligingscamera dome: waar kan ik uit kiezen?

Niet elke bewakingsscamera is hetzelfde. Net als bij een reguliere bewakingscamera kent ook de beveiligingscamera dome verschillende soorten. Wij hebben de verschillende soorten voor u op een rijtje gezet.

Draaibare beveiligingscamera dome

De draaibare variant van de beveiligingscamera dome kan zoals de naam al doet vermoeden gedraaid worden. Het is mogelijk om de lens in verschillende richtingen te draaien, maar ook om de bewakingscamera op en neer te bewegen.

Vaste dome

In tegenstelling tot de draaibare dome kan de vaste dome niet draaien. Het is daarom essentieel om de installatie secuur uit te voeren. De lens kan namelijk niet gedraaid worden waardoor er in een vaste richting wordt gefilmd. Hoewel de lens niet gedraaid kan worden is de camera erg effectief als een preventieve beveiligingsmaatregel. Door de ronde vorm van de dome weet de inbreker niet welke richting er op gefilmd wordt en is de kans op fouten of herkenning groter.

Beveiligingscamera dome met zoomfunctie

Een beveiligingscamera dome kan ook met een zoomfunctie geleverd worden, dit wordt alleen niet standaard gedaan. Let daarop bij het aanschaffen van het bewakingssysteem.