Doel beveiligingscamera

Een inbraak heeft een enorme impact op de slachtoffers. ‘Thuis’ is voor veel mensen een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen. Dit gevoel verdwijnt na een inbraak en keert soms zelfs nooit meer terug. Resulterend in slapeloze nachten, fysieke klachten en angstaanvallen. Gelukkig zijn er genoeg opties om het veilige gevoel te waarborgen, één daarvan is de aanschaf van een beveiligingscamera.

Beveiligingscamera’s worden nog te vaak als grote investering gezien, terwijl het tegendeel waar is. Er zijn namelijk al beveiligingscamera’s te koop voor €100,-. De prijs is helemaal afhankelijk van uw wensen en het te beveiligen object.

Installatie beveiligingscamera

Er komen tegenwoordig steeds meer draadloze beveiligingscamera’s op de markt. De beveiligingscamera is zo een stuk makkelijker te installeren en vaak ook wat goedkoper. In principe kunnen de camera’s overal geplaatst worden. Zowel binnen als buiten. Veel mensen laten de beveiligingscamera aan de gevel monteren. Zo is duidelijk te zien dat het huis beveiligd wordt en heeft de beveiligingscamera een afschrikwekkend effect op inbrekers. Let er op dat u voor een regenbestendige beveiligingscamera kiest.

Doel beveiligingscamera: monitoren en opnemen

Het is niet noodzakelijk om alle camerabeelden op te nemen, het is ook mogelijk om ze alleen te bekijken of te monitoren. Het nadeel van monitoren is dat het aantrekkelijk is om de beelden steeds in de gaten te houden. Voor u het weet bent u hier uren mee bezig en blijven uw werkzaamheden liggen. Het monitoren van beelden kan goed gebruikt worden als u het alleen gebruikt om te kijken wie er voor de deur staat.

Als u ervoor kiest om uw beveiligingscamera op te laten nemen, zijn er verschillende opties mogelijk. Er zijn camera’s die de hele dag opnemen, maar ook systemen die alleen opnemen als er beweging is of een beveiligingscamera die alleen foto’s maakt in plaats van bewegende beelden. Deze foto’s kunnen middels geavanceerde diensten verstuurd worden. Handig als u even niet op uw kantoor of in uw huis bent!

Welke beveiligingscamera is de beste keus

Het is moeilijk te bepalen welke camera de beste keus is. Dit is namelijk afhankelijk van uw wensen, het doel van de camera en het budget. Daarnaast spelen de technologische ontwikkelingen ook een grote rol. De ontwikkelingen volgen zich in zo’n rap tempo op dat een advies al snel achterhaald is.

De makkelijkste oplossing is een webcam of IP-camera. Doordat deze camera’s beiden afhankelijk zijn van het internet, zijn ze erg gevoelig. Een beveiligingscamera met meerdere componenten is wat robuuster, maar tegelijk ook minder gevoelig. Zorg dat de componenten van hetzelfde merk zijn om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.