Plaatsing van beveiligingscamera’s: essentieel bij goede beelden

U kunt nog zo’n geavanceerde beveiligingscamera hebben, als hij niet goed is geplaatst zal u er weinig aan hebben. De plaatsing van beveiligingscamera’s maakt of breekt namelijk het effect van de camerabeveiliging. Hier leest u meer over de plaatsing van beveiligingscamera’s.

Plaatsing van beveiligingscamera’s: waar moet u op letten?

Er zijn een aantal zaken belangrijk bij de plaatsing van beveiligingscamera’s. Het belangrijkste om u uzelf af te vragen is waar u de beveiligingscamera voor wil gebruiken. Als u het belangrijk vindt dat een eventuele dader in beeld komt, vraagt dit om een andere plaatsing dan als u een overzichtsbeeld wil. Het is daarom goed om hier advies over in te winnen, dit advies geven wij u graag en daarbij ook nog eens geheel vrijblijvend. Er zijn echter nog meer zaken waarop gelet moeten worden, deze hebben wij onderstaand uiteengezet:

  • Wat voor soort beveiligingscamera is het? Een dome camera doet het bijvoorbeeld beter op vandalisme gevoelige plekken. Dit komt doordat een dome camera moeilijk beetgepakt kan worden.
  • Heeft u een lichtgevoelige beveiligingscamera aangeschaft of juist niet? Een lichtgevoelige beveiligingscamera doet het erg goed op donkere plekken.
  • Betreft het een zichtbare of verborgen beveiligingscamera?
  • Wilt u de beveiligingscamera op de weg richten? Zorg er dan voor dat u een vergunning aanvraagt. Het is namelijk verboden om zomaar beveiligingscamera’s op te hangen.

Beveiligingscamera plaatsen: de bewakingsbeelden

Zoals eerder genoemd is de plaatsing van beveiligingscamera’s essentieel voor kwalitatieve en goede beelden. Er zijn namelijk heel wat zaken die het effect van de beveiligingscamera teniet kunnen doen. Denk hierbij teveel licht (zoals een lantaarnpaal tegenover de beveiligingscamera), dode hoeken maar ook hoe hoog of laag de beveiligingscamera is geplaatst. Daarnaast is de beveiligingscamera, wanneer hij op ooghoogte hangt, vatbaarder voor vandalisme of kan er iets voor gehangen worden. De bewakingsbeelden zullen vervolgens onbruikbaar zijn.

Wilt u meer weten over de plaatsing van beveiligingscamera’s? Bel dan naar 085-2738486.