Beveiligingscamera voor 24u per dag

Als u een beveiligingscamera aanschaft, wilt u natuurlijk een beveiligingscamera voor 24u per dag. Het zou zonde zijn als er maar een gedeelte van de dag gefilmd wordt én juist wanneer er geen camerabeveiliging is een inbraak gepleegd wordt. Hier leest u wat er voor nodig is om een beveiligingscamera 24u per dag te laten draaien.

Beveiligingscamera voor 24u per dag

Wanneer u een beveiligingscamera 24u per dag laat draaien, wordt er ontzettend veel data opgenomen. Een simpele computer of usb stick is hiervoor bij lange na niet voldoende. Er is dus wat grover geschut nodig, zoals een goede harde schijf of grote SD kaart (denk aan 64GB). Dit zijn de overige opties:

  • NAS: NAS staat voor Network-attached storage. Dit is een harde schijf met netwerkaansluiting.
  • Cloud: De beelden kunnen extern en online opgeslagen worden.
  • Recorder: hier worden de beelden omgezet naar digitale data om vervolgens opgeslagen te worden.

Het opslaan van data is niet het enige wat belangrijk is wanneer u een beveiligingscamera voor 24u per dag wil aansluiten. Het is namelijk ook zaak dat de beveiligingscamera het in alle lichtomstandigheden goed doet. Ook de plaats van de beveiligingscamera is erg belangrijk. Wanneer u de beveiligingscamera buiten op wil hangen, moet u bijvoorbeeld op de zon letten maar ook of de camera wel tegen alle weer elementen kan. Het zou zonde zijn als dit van invloed is op de uiteindelijke camerabeelden.

Termen

Wanneer u een beveiligingscamera voor 24u per dag aanschaft, zijn er een aantal termen waar u op moet letten. Deze laten namelijk zien waar de beveiligingscamera geschikt voor is. Onderstaand de belangrijkste termen:

  • Lux: Lux is een handige graadmeter wat licht betreft. Het aantal Lux geeft namelijk aan hoeveel licht er nodig is om de beveiligingscamera haarscherpe beelden te laten maken. Een laag getal is hierbij het beste. Dit houdt namelijk in dat de beveiligingscamera het ook in donkere situaties heel goed doet.
  • IR: IR is een afkorting voor infrarood. Dit wordt automatisch ingeschakeld wanneer het voor een beveiligingscamera te donker wordt. Hoever het infrarood zicht is, wordt meestal met meters aangegeven.
  • BLC: Wanneer de beveiligingscamera over BLC beschikt, houdt dit in dat tegenlicht wordt gedempt. Dit heeft een positief effect op de uiteindelijke camerabeelden.
  • WDR: WDR staat voor Wide Dynamic Range. Deze techniek zorgt ervoor dat eventuele schaduwen niet te donker worden en de vele details in het beeld behouden blijven.