Beveiligingscamera met geluidsopname: essentieel?

Beveiligingscamera’s staan er natuurlijk om bekend dat ze beelden opnemen. Wist u dat het ook mogelijk is om hier geluiden bij op te nemen? Dit kan heel erg helpen bij het opsporen van criminelen, want u kunt niet alleen horen waar ze het over hebben maar ook of ze uit Nederland komen of een bepaald accent hebben. Hier leest u meer over de beveiligingscamera met geluidsopname.

Een beveiligingscamera met geluidsopname is voor veel mensen een overbodige luxe. De beveiligingscamera zorgt ervoor dat u de gezichten kunt herkennen en dat lijkt het belangrijkste. Toch heeft een beveiligingscamera met geluidsopname wel degelijk een toegevoegde waarde. Dit maakt het namelijk mogelijk om stemmen, accenten en talen te herkennen. Daarnaast kunt u ook eventuele gesprekken ‘afluisteren’, waardoor u meer inzicht krijgt in het patroon van de daders.

Beveiligingscamera met geluidsopname

Wat betreft een beveiligingscamera met geluidsopname zijn er meerdere opties mogelijk. Zo kunt u voor een beveiligingscamera met een interne microfoon kiezen, maar ook voor een beveiligingscamera met een externe microfoon. Een externe microfoon wordt naast of in de buurt van een beveiligingscamera geplaatst. Een nadeel tegenover een beveiligingscamera met interne geluidsopname is dat de externe microfoon enorm opvalt. Wanneer dit niet te zien is, gaan inbrekers er vaak automatisch vanuit dat er geen microfoon is en zal de kans dat er gevoelige informatie wordt besproken alleen maar toenemen. Een ander voordeel is dat het geluid synchroon loopt met het beeld en er geen vertraging zal optreden.

Wanneer u ervoor kiest om een externe microfoon op te hangen, is het belangrijk om te weten dat de recorder ook een audio ingang nodig heeft. Wanneer een recorder dit niet heeft, zal het ook niet mogelijk zijn om geluiden op te nemen. Over het algemeen zijn de geluiden van een externe microfoon een stuk beter dan een interne microfoon.

Is een beveiligingscamera met geluidsopname nodig bij opsporing?

Een beveiligingscamera met geluidsopname is niet essentieel bij het opsporen van daders. Toch maakt dit het opsporen wel een stuk makkelijker. Door ook de stem te horen, weet de politie in welke hoek zij moeten zoeken en kunnen er verdachten uitgesloten of juist opgepakt worden.