Buitencamera of binnencamera: waar kiest u voor?

Elke ruimte vraagt om een andere beveiligingscamera. Ook het binnen of buiten plaatsen van de beveiligingscamera speelt hierbij een grote rol. Gaat u voor een buitencamera of binnencamera? Of misschien wel allebei? Hier leest u er meer over.

Buitencamera: wat is het?

Een buitencamera wordt, zoals de naam al doet vermoeden, buiten opgehangen. Dit kan aan een lantaarnpaal, maar ook boven een deur of aan de muur. Zo zorgt u dat heel uw tuin of buitenterrein optimaal beveiligd is. Wanneer u een buitencamera aanschaft, zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Een buitencamera is bijvoorbeeld veel kwetsbaarder dan een beveiligingscamera die je binnen ophangt. De beveiligingscamera valt op en kan een reactie oproepen. Dit zal bij een binnencamera een stuk minder zijn. Daarbij moet de buitencamera tegen een stootje kunnen en krijgt de camera te maken met de verschillende weer elementen.

Binnencamera

Een binnencamera wordt binnen opgehangen. Door een beveiligingscamera op te hangen in uw kantoor of woning houdt u zowel uw prive- als zakelijke bezittingen goed in de gaten. Wordt er uit uw magazijn gestolen? Of hangen er verdachte groepjes in de buurt van uw woning rond? Met een binnencamera wordt alles opgenomen en kunt u de beelden altijd terugkijken, waar u ook bent.

Buitencamera of binnencamera: de verschillen

U kunt nog zo’n goede binnencamera hebben, buiten heeft u er niks aan. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Een binnencamera is er bijvoorbeeld niet op gemaakt om tegen de verschillende weer elementen te kunnen. Iets wat in een land als Nederland erg belangrijk is. Het zou natuurlijk zonde zijn als uw gloednieuwe beveiligingscamera na een regenbui al niet meer werkt.

Een buitencamera is wat robuuster dan een binnencamera, hij is hierdoor ook beter bestand tegen vandalisme. Wilt u weten welke beveiligingscamera beter bij u past? Een buitencamera of binnencamera? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u hier graag over.