Bewakingscamera voor binnen: een veilig gevoel

Een bewakingscamera voor binnen versterkt het gevoel van veiligheid. Dit veilige gevoel is niet alleen op de werkvloer belangrijk, maar ook in uw thuisomgeving. Hier leest u alles over de bewakingscamera voor binnen en waar u deze het best kunt plaatsen. 

Bewakingscamera voor binnen: waar plaatsen?

Waar u de bewakingscamera voor binnen plaatst is geheel afhankelijk van het doel van de beveiligingscamera. Wilt u toezicht houden op wie erbinnen komt? Wilt u uw kostbaarheden beveiligen en staan ze in een bepaalde ruimte? Of liever een overzichtsbeeld van de ruimtes? Vanzelfsprekend vraagt elk doel om een andere oplossing. Een overzichtsbeeld is het duidelijkst wanneer de beveiligingscamera redelijk hoog wordt geplaatst. Het toezicht houden lukt het best wanneer de beveiligingscamera bij de deur hangt, en bij het beveiligen van uw kostbaarheden is het belangrijk om de deuren en de kostbaarheden te filmen. Komt u er niet helemaal uit? Wij adviseren u graag.

Beveiligingscamera: tips voor uw woning

Wanneer u een beveiligingscamera in uw woning wil plaatsen, zijn er een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn voor het optimaal beveiligen van uw huis. Wij hebben ze voor u uiteengezet:

  • De belangrijkste toegangswegen voor een inbreker zijn uw ramen of uw deuren. Zorg daarom dat deze goed in beeld zijn. Wanneer de inbreker op een andere manier binnen dringt (denk aan een dakraam o.i.d.) is de kans groot dat hij via de voor- of achterdeur wegvlucht.
  • Een aangebouwde garage is voor inbrekers een goede manier om toegang tot uw woning te verkrijgen. Dit is dan ook een goede plek om een beveiligingscamera op te hangen.
  • Schaf een beveiligingscamera met nachtzicht aan. Een inbraak wordt vaak ’s nachts gepleegd. U weet met een beveiligingscamera met nachtzicht zeker dat uw woning ook dan goed beveiligd is. Een infraroodcamera is hier een goede optie voor.
  • Zorg dat uw beveiligingscamera goed opvalt. Zo wordt uw woning niet alleen bewaakt, maar zal de camera ook een preventieve werking hebben.

Beveiligingscamera plaatsen: tips voor uw bedrijf

Een bedrijf kent veel kostbaarheden. Computers, producten die u verkoopt, kluizen, geld en noem maar op. Een goed alarmsysteem met aangesloten beveiligingscamera is daarom geen overbodige luxe. Onderstaand vindt u tips om uw bedrijf te beveiligen.

  • Zorg dat de in- en uitgangen goed zichtbaar zijn op de camerabeelden.
  • Een inbreker zal rechtstreeks naar uw kostbaarheden gaan. Zorg er daarom voor dat mogelijke doelwitten zoals een kassa, vitrinekast, sigaretten rek, pinautomaat, kluis of juwelen goed beveiligd zijn.
  • Maak ook voor uw bedrijf gebruik van een goede infraroodcamera met nachtzicht.