Met uw beveiligingscamera meekijken

Heeft u een beveiligingscamera in uw woning of bedrijfspand geïnstalleerd? Helaas is het niet mogelijk om uw panden de hele dag door in de gaten te houden, al heeft u er misschien op bepaalde momenten alle reden toe. Gelukkig kunt u ook vanaf een ander adres met uw beveiligingscamera meekijken. Dit kan zowel live als achteraf. Hier leest u er meer over.

De beveiligingscamera’s van tegenwoordig komen met steeds meer opties. Dit maakt het mogelijk om wanneer u wil, naar haarscherpe beelden van uw beveiligingscamera te kijken. Vroeger waren deze beelden alleen op een monitor en enorm onscherp te zien. Momenteel kunt u zelfs met uw smartphone op het netwerk inloggen en daardoor waar u ook bent met uw beveiligingscamera meekijken.

Met uw beveiligingscamera meekijken

Er zijn meerdere tools en technieken die het mogelijk maken om met uw beveiligingscamera mee te kijken. Zo kunt u o.a. gebruik maken van een monitor. U kunt deze aan uw recorder aansluiten. Een monitor staat altijd aan, waardoor u altijd ‘real time’ mee kunt kijken.

De beveiligingscamera’s die wij via onze webshop verkopen worden bijna allemaal met een app -of speciale software geleverd. Dit kunt u downloaden op uw smartphone, tablet of computer. Meekijken met uw beveiligingscamera wordt zo gelijk een stuk makkelijker! Of u nu op vakantie bent, op de bank zit of naar een afspraak gaat.

Risico’s van met uw beveiligingscamera meekijken

Helaas brengt het live meekijken met uw beveiligingscamera ook wat risico’s met zich mee. Een van deze risico’s is dat er veel beveiligingscamera’s zijn die relatief makkelijk gehackt kunnen worden. Vaak is de werking en veiligheid van de beveiligingscamera wel in orde, maar wordt er vergeten om het wachtwoord van de camera aan te passen. Geroutineerde hackers kunnen dit makkelijk raden, waardoor het een fluitje van een cent is om met uw beveiligingscamera mee te kijken. U kunt dit voorkomen door een lastig wachtwoord in te stellen en deze eens in de zoveel tijd aan te passen.