Heeft u ervoor gekozen om een beveiligingscamera in uw woning of bedrijfspand te installeren? Hoe graag u het misschien ook wil, het (op locatie) in de gaten houden van de bewakingscamera beelden houdt u nooit 24 uur per dag vol. Gelukkig kunt u ook vanaf andere plekken uw bewakingscamera beelden bekijken. Zowel live als achteraf. Hier leest u er meer over.

De beveiligingscamera van nu komt met steeds meer opties en mogelijkheden. Zo kunt u wanneer u maar wil naar uw bewakingscamera beelden kijken. Niet eens zo gek lang geleden kon u deze beelden alleen op een monitor bekijken en waren ze bovendien nog erg onscherp ook. Door de hedendaagse technologie is het nu zelfs mogelijk om met uw smartphone op uw netwerk in te loggen en rechtstreeks met uw bewakingscamera mee te kijken. Dit allemaal in HD-kwaliteit!

Bewakingscamera beelden

Er zijn meerdere mogelijkheden en technieken om het bekijken van uw bewakingscamera beelden te realiseren. U kunt bijvoorbeeld een monitor op uw recorder aansluiten. Deze monitor staat vervolgens altijd aan, waardoor u wanneer u maar wil live mee kan kijken. Of het nu 11 uur ’s ochtends is of 3 uur ’s nachts. De beveiligingscamera’s in onze webshop worden, met een paar uitzonderingen daargelaten, altijd met een app- of speciale software geleverd. Dit kunt u niet alleen op uw computer of laptop installeren, maar ook op uw smartphone of tablet. Na het installeren is er maar een klik nodig om uw bewakingscamera beelden direct te bekijken. Dit maakt het een stuk laagdrempeliger en makkelijker om de beelden van uw beveiligingscamera te bekijken.

Hoelang mogen beelden van een beveiligingscamera bewaard blijven?

Beelden van een beveiligingscamera mogen, als ze onder artikel 151c Gemeentewet vallen, hooguit vier weken bewaard worden. Wanneer er een strafbaar feit is vastgelegd, en hij is nog niet opgelost, komt deze wet te vervallen. De beelden van het strafbare feit mogen dan tot de verdachten berecht zijn bewaard blijven en kunnen tevens als bewijsmateriaal in het proces dienen.