HD beveiligingscamera set installeren: hoe doet u dat?

De huidige technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat beveiligingscamera’s steeds beter worden. Waar er eerst nog veelal voor verouderde modellen werd gekozen, worden er nu steeds meer HD beveiligingscamera sets geïnstalleerd. Bent u dit ook aan het overwegen? Hier leest u alles over een HD beveiligingscamera set installeren. 

HD beveiligingscamera set: wat is het?

Een HD beveiligingscamera set bestaat uit alles wat u nodig heeft om uw panden en bezittingen te beveiligen. De HD beveiligingscamera set bestaat uit een harde schijf, een kabel, een harddiskrecorder en een HD beveiligingscamera. Dit kan altijd uitgebreid worden. Een ander woord voor HD beveiligingscamera is ook wel High Definition beveiligingscamera. Dit zijn beveiligingscamera’s waarbij de beeldkwaliteit optimaal is.

Hoewel de kwaliteit van een HD beveiligingscamera vaak standaard als heel goed wordt omschreven, is er toch iets waar u op moet letten bij de aanschaf van een HD beveiligingscamera set. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de beeldresoluties van de HD beveiligingscamera’s en de DVR recorders. Logischerwijs gaat u ervan uit dat dit bij de aankoop van een HD beveiligingscamera set uitvoerig wordt toegelicht. Helaas blijkt uit de praktijk vaak anders. Veel verkopers van bewakingssystemen verkopen de beveiligingscamera’s namelijk als HD, maar hierbij wordt er geen resolutie gespecificeerd. Uw verwachtingen en het daadwerkelijke beeld kunnen daardoor ver uit elkaar liggen.

hd beveiligingscamera setHD beveiligingscamera set: resolutie

Het hoogst haalbare qua beeldresolutie voor beveiligingscamera’s is momenteel full HD 1080P. De resolutie wat hierbij hoort is 1920×1080 pixels. De 720p heeft een resolutie van 1280×720. Dit is heel wat minder dan de full HD camera, maar wel een veel gebruikte resolutie voor HD beveiligingscamera’s. Let er daarom op welke HD beveiligingscamera set u koopt.

HD beveiligingscamera: de verschillende soorten

De HD beveiligingscamera set wordt gelukkig steeds populairder. Er komen daarom veel meer soorten HD beveiligingscamera’s op de markt. Wij hebben de populairste voor u op een rij gezet.

HD-SDI

De HD-SDI is kwalitatief gezien een hele goede camera. Het nadeel van de HD-SDI beveiligingscamera’s is dat ze ten opzichte van andere HD beveiligingscamera’s erg duur zijn. De HD-SDI bewakingssystemen worden daarom niet heel veel meer gebruikt. Een goed alternatief voor de HD-SDI camera is de HD-CVI.

HD-CVI

Het HD-CVI systeem is in 2014 op de markt gekomen. De beveiligingscamera’s die gebruik maken van de HD-CVI technologie zijn er in resoluties van 720P en 1080P. De beveiligingscamera is ten opzichte van de HD-SDI camera een stuk goedkoper, wat de beveiligingscamera’s een goed alternatief maakt.

HD-TVI

High Definition Transport Video Interface draait om hoge kwaliteit en langere kabelafstanden. Ook de HD-TVI beveiligingscamera’s zijn relatief voordelig.

HD-AHD

Het HD-AHD systeem is in het jaar 2014 op de markt gekomen. In eerste alleen met de resoluties 720P (1280×720) en 960P (1280×960). In 2015 is ook de 1080P (1280×960) gelanceerd. De HD-AHD beveiligingscamera is niet alleen voordelig, maar kan ook met een coax of UTP aangesloten worden.