Beveiligingscamera dummy: een goede keus of niet?

Een beveiligingscamera boezemt angst in bij criminelen. De pakkans wordt aanzienlijk verhoogd en de kans is groot dat er iemand van een meldkamer meekijkt. Aangezien de spreuk ‘voorkomen is beter dan genezen’ ook voor criminelen geldt, zullen ze uw huis bij het zien van een beveiligingscamera sneller voorbijlopen.  Wilt u nog geen beveiligingscamera aanschaffen? Dan is een beveiligingscamera dummy ook een optie.

Hoewel wij het u niet zullen aanraden, heeft de beveiligingscamera dummy voor de zogenaamde ‘groentjes’ onder de criminelen een preventieve werking. Zij zien niet dat het een neppe beveiligingscamera is en uw huis wordt overgeslagen. Een doorgewinterde crimineel heeft echter binnen een mum van tijd door dat het geen echte beveiligingscamera betreft. Een beveiligingscamera dummy zal u dan ook niet tegen alle criminelen beschermen.

Beveiligingscamera dummy: heeft het nut?

Het nut van een beveiligingscamera dummy is net als bij een echte beveiligingscamera afhankelijk van uw situatie. Een ervaren winkeldief of inbreker zal een dummy direct herkennen. Gelukkig speelt het plaatsen van de beveiligingscamera en het juiste model een grote rol in het bereiken van uw doel. Er zijn namelijk heel wat fouten die worden gemaakt bij het plaatsen van een beveiligingscamera dummy. Denk aan een beveiligingscamera zonder bedrading. Onderstaand wat punten waar u op moet letten bij het plaatsen van een beveiligingscamera dummy:

  • Zorg ervoor dat u geen binnencamera buiten plaatst en andersom. Ook criminelen hebben kennis van zaken en zien het meteen als er een beveiligingscamera voor binnen in uw tuin hangt.
  • Plaats stickers om uw klanten en bezoekers te waarschuwen voor camerabewaking.
  • Plaats de beveiligingscamera’s op logische plekken. Ga voor uzelf na waar u een echte beveiligingscamera zal plaatsen. Alleen bij waardevolle spullen? Of ook bij de kassa of de ingang? Plaats de dummy beveiligingscamera ook op deze plekken. Het valt op als u in uw hele pand maar één beveiligingscamera hebt hangen.
  • Zorg dat de beveiligingscamera opvalt. Een dummy camera heeft pas effect als hij opvalt. Alleen dan zal er een preventieve werking vanuit gaan.

Beveiligingscamera dummy

Een neppe beveiligingscamera is een stuk goedkoper dan een camerabeveiligingssysteem en er gaat een preventieve werking vanuit. Het lijkt een win-win situatie, maar toch is dit niet helemaal waar. Wij zullen u altijd afraden om een dummy camera aan te schaffen. Criminelen worden steeds slimmer en zullen een dummy snel herkennen. U heeft dan geïnvesteerd in een aantal dummy camera’s, maar eventuele inbrekers zullen na een inbraak onvindbaar blijven. Wij raden u dan ook aan om altijd een echt werkende beveiligingscamera aan te schaffen, of een combinatie tussen echte –en neppe beveiligingscamera’s. Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag.