Chinese beveiligingscamera: goedkoop of duurkoop?

Chinese merken zijn hot. Er wordt veel via Chinese webshops gekocht en alles is een stuk goedkoper. Zo ook een Chinese beveiligingscamera. Is het echter wel een goed idee om een Chinese beveiligingscamera te kopen? Wij zochten het voor u uit.

Op Chinese sites kunt u van alles vinden, van namaak horloges tot mobiele telefoons en geavanceerde beveiligingscamera’s. En dat allemaal tegen een voor Nederlandse begrippen bespottelijk lage prijs. Een HD IP beveiligingscamera is in één van de bekendste webshops al te koop voor ongeveer veertig euro. Een aantrekkelijk bedrag, wat veel mensen over de streep trekt. Helaas is er ook hier vaak sprake van goedkoop is duurkoop.

Chinese beveiligingscamera makkelijk te hacken

Een van de redenen waarom de aanschaf van een (goedkope) Chinese beveiligingscamera niet de juiste keus is, is omdat ze makkelijk te hacken zijn. Criminelen, maar ook volslagen onbekenden kunnen toegang krijgen tot uw beelden en altijd met u meekijken. Veel van deze hackers zullen dit met een voyeuristisch motief doen, anderen om te kijken hoe ze ongezien uw huis binnen kunnen komen en waar uw kostbaarheden staan. Een eng idee, wat u natuurlijk bij uw eigen huis of pand wil voorkomen.

Niet alleen de Chinese beveiligingscamera’s zijn makkelijk te hacken, ook de bijbehorende opnamesystemen (DVR) kennen een aantal security gaten. Hackers kunnen de recorders her programmeren, aftappen, gebruiken om toegang tot uw internetnetwerk te krijgen maar kunnen de beelden ook wissen. Wanneer er een inbraak is gepleegd, kunnen ze er op afstand voor zorgen dat er niks is terug te vinden op de camerabeelden. Er zijn zelfs websites waar u kunt meekijken met verschillende gehackte beveiligingscamera’s. Welke dat in Nederland zijn, vindt u hier.

Is elke Chinese beveiligingscamera slecht?

Het is gelukkig niet zo dat elke Chinese beveiligingscamera per definitie slecht is. Er zijn ook een hoop goede merken, die kwalitatief hoogwaardige beveiligingscamera’s produceren. Dit zal u echter wel in de prijs merken. Goede kwaliteit kan nou eenmaal niet voor een paar tientjes verkocht worden. Een van de merken waar wij goede ervaringen mee hebben, is het Chinese beveiligingscamera merk Z-BEN. Het merk wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige merken op de Chinese markt. De concurrentie laten ze daarmee ver achter zich. De beveiligingscamera’s doen niet onder voor de bekende merken en zien er goed en betrouwbaar uit. Bent u benieuwd naar de beveiligingscamera’s van Z-BEN? Wij hebben enkele beveiligingscamera’s van dit merk in de webshop staan. Onderstaand vindt u een kleine greep: