Mini IP camera: Ideaal als verborgen camera

De mini IP camera, is net als de gewone IP beveiligingscamera ontzettend populair. Waar normale IP bewaking wordt ingezet op zichtbare plekken, wordt een mini IP camera vooral ingezet als een verborgen alarmsysteem of achter kleine openingen geïnstalleerd. Wat de mini IP camera precies is en wat hij allemaal kan leest u hier. 

Mini IP camera: wat is het?

Een mini IP camera is een beveiligingscamera dat gebruik maakt van het Internet Protocol. Dit houdt in dat de beelden via dit Internet Protocol worden verstuurd en niet via een AV, Coax of BNC-kabel. Elke mini IP camera heeft een eigen en uniek IP adres. Hierdoor werkt de mini IP camera als een kleine computer en is er communicatie mogelijk tussen de recorder, de mini IP camera en eventueel uw laptop of mobiele telefoon. De beelden kunnen daardoor via een normaal computernetwerk verzonden worden, maar ook via een draadloze internetverbinding. Zo zijn de beelden ten allen tijden en vanaf elke plek te bekijken.

Mini IP camera: verborgen beveiligingssysteem

Doordat de mini IP camera zo klein is, kan hij goed ingezet worden in verborgen beveiligingstoepassingen. Dit lijkt in eerste instantie leuk voor de heb, maar een verborgen camera kan in heel veel situaties onmisbaar zijn. Bijvoorbeeld bij interne criminaliteit. Helaas is niet iedereen te vertrouwen en kan ook uw personeel het op uw kostbaarheden hebben voorzien. Wanneer u uw medewerkers verdenkt, kan de mini IP camera de oplossing zijn. Daarnaast is een verborgen beveiligingssysteem ook erg effectief bij het beveiligen van uw winkel. Een inbreker of overvaller zal altijd een beveiligingscamera willen vermijden, de kans dat hij zichtbaar in beeld komt neemt daarbij af. Een onzichtbare camera houdt uw spullen, maar ook uw personeel, veilig. Ook buiten het bereik van de zichtbare beveiligingstoepassingen. Houd echter wel de regels omtrent privacy in uw achterhoofd.

 

rookmelder

De rookmelder met een ingebouwde mini IP camera kan overal geplaatst worden, zonder dat u daarmee argwaan wekt. Doordat de camera op een onopvallende plaats geïnstalleerd is, zullen mensen denken dat het gewoon een rookmelder is.

Naar de webshop

 

camera in spiegel

 

De spiegel met een verbogen mini IP camera kan ingezet worden in winkels of kantoren. De spiegel is zo ontworpen dat de camera ook als u goed kijkt helemaal niet opvalt. De aansluitsnoeren zijn verborgen in het ophangmechanisme.

Naar de webshop

 

 

spotlight camera

 

Een spotlight lamp ziet er erg stijlvol uit en is een toevoeging aan uw interieur. Medewerkers en mensen in uw winkel zullen er hetzelfde over denken. Het feit dat er een mini IP camera in zit zal iedereen ontgaan.

Naar de webshop

Mini IP camera: privacyregels

Wanneer u de mini IP camera als verborgen beveiligingscamera wil gebruiken, zijn er een aantal regels waar u zich aan moet houden. Dit om te voorkomen dat de privacy van uw werknemers in het geding komt. Hier moet u aan voldoen als u een verborgen beveiligingssysteem wil gebruiken:

  • U heeft actief geprobeerd om diefstal of fraude te voorkomen, maar dit is nog niet gelukt. Een verborgen camera mag alleen als laatste oplossing gebruikt worden.
  • U hangt de camera in een openbare ruimte en niet in ruimtes zoals de toiletten.
  • U moet het gebruiken van de verbogen camera in het personeelsreglement toelichten.
  • U moet het personeel op een later tijdstip altijd informeren dat er een verborgen camera is gebruikt.
  • U moet Autoriteit Persoonsgegevens inlichten dat er een verborgen camera wordt gebruikt.

Wilt u meer weten over de mini IP camera? Bel dan naar 085-2738486