U kunt een alarmsysteem zo uitgebreid maken als u zelf wil. Zo kunt u ervoor kiezen om het alleen bij een bewegingssensor te houden, maar kunt u uw alarmsysteem ook uitbreiden met sensoren, beveiligingscamera’s en sirenes. Op deze pagina leest u alles over de componenten binnen een compleet alarmsysteem.

Hoe compleet uw alarmsysteem wordt, is helemaal afhankelijk van uw beveiligingsvraag en de te beveiligen ruimte. Een kleine ruimte is natuurlijk al een stuk makkelijker te beveiligen dan een grote ruimte met allerlei verschillende kamers. Daarom raden wij u aan om voor een gedegen advies vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij komen graag langs om uw locatie te bekijken en aan de hand daarvan een passend advies te leveren.

Meer weten over een compleet alarmsysteem?

NEEM CONTACT OP

Magneetcontacten

Een magneetcontact wordt altijd bij een raam of deur geplaatst. Deze contacten bestaan uit twee delen, die door middel van een magneet met elkaar verbonden zijn. Het ene deel wordt op het bewegende deel van een raam geplaatst, het andere deel op het kozijn. Zolang het raam gesloten is staan beide contacten in verbinding met elkaar.

Wanneer uw alarmsysteem ingeschakeld is en een inbreker probeert via het raam binnen te komen, komen de magneten los van elkaar en wordt er automatisch een seintje aan uw alarmsysteem gegeven. Hierdoor gaat het alarm af en kan er indien u over deze componenten beschikt een seintje aan de meldkamer gegeven worden. Zij schakelen vervolgens de politie in.

Compleet alarmsysteem: beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera biedt de mogelijkheid om op elk mogelijk moment te zien wat er zich in uw huis afspeelt. Dit kan gemakkelijk op uw laptop, tablet of smartphone. U kunt ervoor kiezen om uw beveiligingscamera 24/7 te laten filmen, maar ook om hem pas bij een melding van een bewegingsmelder of magneetcontact in te laten schakelen.

De toevoeging van een beveiligingscamera aan uw alarmsysteem biedt de mogelijkheid tot een liveview koppeling. In geval van een incident (minstens twee meldingen van het alarmsysteem) kan een meldkamer met uw beveiligingscamera meekijken. Zo kunnen ze de situatie inschatten en bepalen hoeveel politiewagens uw kant opgestuurd moeten worden. Nog voor u door heeft dat iemand uw huis probeert binnen te dringen is er al hulp onderweg.

Bewegingsmelder

Een bewegingsmelder zorgt vaak voor de eerste melding naar het alarmsysteem. Een bewegingsmelder kan ongeveer een hoek van 110 graden en 8 meter dekken. Zo weet u in ieder geval zeker dat een inbreker op tijd wordt opgemerkt. Heeft u huisdieren? Zorg er dan voor dat de bewegingsmelder huisdiervriendelijk is. Hiermee voorkomt u een hoop loze alarmen.

Sirene

Een sirene is voor ons een onmisbaar onderdeel van een alarmsysteem. Hij zorgt er namelijk voor dat de inbreker enorm schrikt en u en uw buren worden gewaarschuwd dat er inbrekers actief zijn. Wanneer een sensor of magneetcontact vreemd gedrag opmerkt, wordt er een melding aan het alarmsysteem gegeven. Het alarmsysteem zorgt er vervolgens voor dat de melding bij de sirene terecht komt en hij begint te loeien. Het geluid wat de sirene produceert is afhankelijk van de sirene zelf. Over het algemeen komt het geluid ongeveer op 100 decibel.

NFC-lezer

Wilt u uw alarmsysteem makkelijk in- en uitschakelen zonder dat u allerlei codes moet onthouden? Dan biedt een NFC- lezer uitkomst. Het enige wat u hoeft te doen is er een NFC- tag langs halen. Deze zijn zo klein dat u ze gemakkelijk aan uw sleutelbos kunt hangen en zo alles bij de hand hebt. Daarnaast zijn ze gepersonaliseerd zodat u precies weet wie het alarm in- of uitgeschakeld heeft.

Heeft u vragen? Neem nu contact met ons op!

CONTACTFORMULIER
CONTACTGEGEVENS

Of bel ons op +31 (0)85 – 273 84 86 (mobiel bereikbaar op: +31 (0)6 – 525 760 69)
of mail direct naar info@bandit.nl

“Wij maken uw wereld weer een stuk veiliger!”