Beveiligingscamera en recorder aanschaffen

Een beveiligingscamera en recorder kunnen bijna niet zonder elkaar. Veel beveiligingscamera’s komen namelijk pas echt goed tot hun recht als er een recorder aangesloten is. Waarom dat is lees je hier.

Beveiligingscamera en recorder

Wanneer u een beveiligingscamera gebruikt om uw eigendommen te beveiligen, zullen de beelden ergens opgeslagen moeten worden. De recorder zorgt ervoor dat de analoge videobeelden van de beveiligingscamera worden omgezet naar digitale bestanden en opgeslagen kunnen worden op de harde schijf. U kunt de beelden tot ongeveer vier weken terugkijken via het internet, een app of een monitor. Hoe ver u exact kunt terug kijken is afhankelijk van de volgende zaken: de capaciteit van de recorder, de resolutie van de beelden en de hoeveelheid aangesloten beveiligingscamera’s. Een behoorlijk onmisbare toevoeging aan uw beveiligingssysteem!

Beveiligingscamera en recorder: capaciteit

Hoeveel beveiligingscamera’s u koopt hangt niet alleen af van uw beveiligingsvraag en uw pand, maar ook van de recorder die u erbij kiest. Recorders zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf 4 kanalen en kunnen oplopen tot 32 kanalen. Dit houdt in dat er bij de 4-kanaalsrecorder 4 beveiligingscamera’s aangesloten kunnen worden en bij de 32-kanaalsrecorder loopt dit op tot 32 beveiligingscamera’s. Weet u nog niet precies hoeveel beveiligingscamera’s u wilt? Dan raden wij u aan om een grove inschatting te maken en qua kanalen wat hoger in te zetten. U kunt altijd minder beveiligingscamera’s aansluiten, wilt u er meer dan is er een nieuwe recorder nodig.