Beveiligingscamera op IP

De vraag naar IP beveiligingscamera’s, is ook bij ons, ontzettend hoog. De camera wordt steeds populairder en we kunnen zelfs langzaam zeggen dat de IP beveiligingscamera de beveiligingscamera sector langzaam overneemt. Waarom wil iedereen eigenlijk een beveiligingscamera op IP hebben? U leest het in deze blog.

Wat is een beveiligingscamera op IP?

IP staat voor Internet Protocol. Dit houdt in dat een IP beveiligingscamera of ook wel netwerkcamera op het internet kan worden aangesloten. Camerabeelden worden via een internet netwerk verzonden, worden omgezet in digitale bestanden en kunnen daardoor realtime bekeken worden. Dit maakt het een stuk makkelijker om met uw beveiligingscamera mee te kijken en eventueel actie te ondernemen.

Net als bij een normale beveiligingscamera komt er bij een IP beveiligingscamera ontzettend veel data vrij. In het geval van een beveiligingscamera op IP zijn dit digitale bestanden die op meerdere manieren opgeslagen kunnen worden. De data kan bijvoorbeeld heel makkelijk op een SD kaart worden opgeslagen, maar ook op een aangesloten recorder of harde schijf. Wanneer uw IP beveiligingscamera over een Live View koppeling beschikt, kunnen de beelden rechtstreeks doorgestuurd worden naar een aangesloten alarmcentrale. Zo weet u zeker dat er in geval van een incident meteen actie wordt ondernomen.

Waarom wil iedereen een beveiligingscamera op IP?

Dat de beveiligingscamera op IP zo populair is, heeft natuurlijk zo zijn redenen. Een van de redenen is het gebruiksgemak. In veel gevallen beschikt een woning of een pand al over een netwerk infrastructuur, hierdoor hoeven er geen kabels getrokken te worden. Dit maakt het installeren van een beveiligingscamera op IP niet alleen een stuk makkelijker, maar ook een stuk goedkoper! Daarnaast is ook het toevoegen van een extra beveiligingscamera kinderlijk eenvoudig. Bij een standaard beveiligingscamera zit u vaak vast aan de capaciteit van uw recorder. Heeft u een 4- kanaalrecorder? Dan kunt u alleen een vijfde beveiligingscamera toevoegen als u een grotere recorder koopt. Dit is bij een IP beveiligingscamera niet het geval. Doordat er voor het overgrote deel geen gebruik gemaakt wordt van recorders, kan uw beveiligingssysteem naar hartenlust uitgebreid worden. De IP beveiligingscamera is op het internet is aangesloten, daarom is het mogelijk om de beelden altijd en overal terug te kijken of te streamen. Daarnaast is ook de kwaliteit van deze beelden beduidend hoger dan bij een analoge beveiligingscamera. Het beeld kan soms wel tot 4x beter zijn. Een groot verschil wat niet te negeren valt.