Politie en justitie hebben alarm geslagen: ondernemers moeten namelijk hun camerabeveiliging in orde maken, zodat de pakkans van overvallers en inbrekers omhoog kan. Bijna de helft van alle winkeliers maakt slechte bewakingsbeelden waarop inbrekers en criminelen niet te herkennen zijn. Tijd voor verandering!

Na een overval of diefstal delen ondernemers vaak hun camerabeelden met de politie. Helaas blijken deze beelden veel te vaak onbruikbaar te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat gedaan is in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat vandaag openbaar wordt gemaakt. Voor het onderzoek is een steekproef onder 200 winkeliers gemaakt, waaruit blijkt dat bijna de helft van de winkeliers gebruik maakt van slechte camerabeveiliging. De enige groep die hier gebaat bij is, zijn de criminelen zelf.

 

Slechte bewakingsbeelden beveiligingscamera

Naast dat veel ondernemers over slechte camerabeveiligingssystemen beschikken, hebben drie op de tien winkels helemaal geen beveiligingscamera’s. Bij veel andere winkels is het systeem flink gedateerd. Het komt bijvoorbeeld voor dat de beelden nog opgeslagen worden op een zogeheten VHS-recorder en op ouderwetse videobanden terecht komt. Hiermee krijgen inbrekers bijna een vrijbrief om in te breken, niemand die ze zal herkennen! Ook aan de plaatsing van de beveiligingscamera’s is nog veel eer te behalen. Beveiligingscamera’s worden vaak te hoog geplaatst, er wordt geen rekening gehouden met lichtomstandigheden of de beveiligingscamera is niet voldoende scherp gesteld. Allemaal factoren waar wij rekening mee houden bij het installeren van een beveiligingscamera en dat zouden veel meer (collega)- installateurs moeten doen.

Professionele inbrekers en overvallers beslissen niet ter plekke dat zij een winkel of pand willen beroven. Hier doen zij onderzoek naar en bereiden zich dan ook goed voor. Ook uw camerasysteem wordt in hun beslissing meegenomen. Waar hangen de beveiligingscamera’s? Hoe zijn ze gepositioneerd? En van welk merk zijn ze? Niet alleen de politie en Openbaar Ministerie adviseren ondernemers en winkeliers daarom om te investeren in een goed camerasysteem, ook wij vinden dit van groot belang.

Beveiligingscamera installeren door Bandit Installatietechniek

Bandit vindt het enorm belangrijk dat iedereen over een goed camerasysteem beschikt. Zo geven wij de klant een veilig gevoel en weten we zeker dat eventuele criminelen goed herkenbaar op beeld staan. Om dit te bereiken komen wij graag bij de klant langs om de locatie te bekijken en alle factoren in ons advies mee te nemen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om zo de mogelijkheden te bespreken.