Beveiligingscamera uit China kopen: een slecht idee

Technologie, kleding, maar ook huishoudelijke producten. Alles wat uit China komt lijkt een stuk goedkoper dan producten op de Europese of Nederlandse markt. Chinese webshops rijzen de pan uit en er wordt menig pakketje naar Nederland verzonden. Ook een beveiligingscamera uit China kopen wordt vaak gedaan. In deze blog leggen wij u uit waarom wij dit een slecht idee vinden.

Een bestelling in een Chinese webshop plaatsen is zo gedaan. U zoekt een product uit, leest de reviews en met het invullen van uw creditcard gegevens wordt de bestelling compleet gemaakt. Een paar weken later wordt het pakketje afgeleverd en kunt u de beveiligingscamera gaan gebruiken. Het ‘echte’ werk begint hier pas. U moet de software installeren en de beveiligingscamera instellen en plaatsen. Helaas is dit het punt waar het vaak fout gaat.

Beveiligingscamera uit China: waarom niet?

Een handleiding speelt een grote rol in het installeren van de beveiligingscamera. Helaas wordt deze vaak niet mee geleverd of heeft u een enorme talenknobbel nodig om de Chinese instructies te ontcijferen. Naast de handleiding is ook de plaatsing en het instellen van de beveiligingscamera van belang. Wij adviseren klanten altijd om op locatie een advies in te winnen. Er kan dan rekening gehouden worden met het doel van de beveiligingscamera, eventueel tegenlicht en hoe de beveiligingscamera tot zijn recht komt. Aan de hand van deze zaken kan er een advies gegeven worden en vindt u de beveiligingscamera die bij u past. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom wij u afraden om een beveiligingscamera uit China te kopen. U leest ze hier:

    1. Wanneer de beveiligingscamera uit China defect is of niet naar wens functioneert kunt u hem niet terugbrengen of omruilen. Als u uw beveiligingscamera bij ons koopt kan dit altijd.
    2. Er wordt geen onderhoud geboden. De levensduur van de beveiligingscamera wordt hier aanzienlijk door verlaagd.
    3. Het instellen en installeren van de beveiligingscamera wordt vaak door zogenaamde experts nog fout gedaan. Het is daarom belangrijk de installatie door een betrouwbare installateur te laten doen.
    4. Om de prijs laag te kunnen houden wordt er vaak gebruik gemaakt van verouderde technologie en slechte materialen. De kans dat de beveiligingscamera uit China aan uw wensen voldoet, wordt daardoor erg klein.

Makkelijk te hacken.