Hoeveel beveiligingscamera’s heeft u nodig?

Denkt u erover na om een beveiligingssysteem aan te schaffen voor uw pand of woning? Maar weet u niet precies waar u op moet letten of hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft? Wij helpen u graag verder!

Hoeveel beveiligingscamera’s voor uw pand of woning?

Om erachter te komen hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft om uw pand te beveiligen is het belangrijk om een doel te specificeren. Wat wilt u precies beveiligen? En waar moeten de beveiligingscamera’s op gericht zijn? In het geval van een woning worden er vaak vier beveiligingscamera’s gebruikt. U kunt er bijvoorbeeld 1 in de tuin ophangen, 1 bij de voordeur, 1 bij de schuur en 1 bij de achterdeur, maar ook twee bij elke deur. Dit is helemaal afhankelijk van uw eigen wensen. Het voordeel van twee beveiligingscamera’s bij elke deur is dat de inbreker van twee kanten wordt gefilmd en het lastiger wordt om de beveiligingscamera’s onklaar te maken. De kans dat de dader gepakt wordt of dat hij uw huis overslaat neemt hiermee enorm toe.

 

Om te bepalen hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft, kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

  • Hoe groot is uw pand, appartement, woning of flat?
  • Hoeveel in- en uitgangen zijn er?
  • Zijn er dode hoeken, zo ja waar zijn deze?

Er zijn nog een aantal factoren die meespelen bij het bepalen hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft. Dit heeft alles te maken met de uiteindelijke bewakingsbeelden. Het is namelijk handig om van tevoren te bepalen wat u precies in beeld wilt hebben. Wilt u een overzichtsbeeld? Het bewakingssysteem zorgt dan voor een goed overzicht, maar de mensen op de camerabeelden zullen slecht te herkennen zijn. Wilt u dat de mensen goed te herkennen zijn? Dan is het slim om uw beveiligingscamera zo in te stellen dat personen voor 60 procent beeldvullend zijn voor herkenning. Dit kan in uw voordeel werken als u de bewakingsbeelden wilt inzoomen.

Beveiligingscamera van Bandit installatietechniek HD

Hoeveel beveiligingscamera’s: capaciteit DVR-recorder

Hoeveel beveiligingscamera’s u aanschaft is niet alleen afhankelijk van uw pand, maar ook van de DVR-recorder die u erbij koopt. Momenteel zijn er 4-kanaalsrecorders te koop, waar u vier beveiligingscamera’s op aan kunt sluiten, maar u kunt ook kiezen uit 8, 16, 24 en 32 kanalen. Hier kunnen 8, 16, 24 of 32 bewakingscamera’s op aangesloten worden. Ook dit is helemaal afhankelijk van uw wensen en situatie. U kunt het zo uitgebreid maken als u zelf wil. Wanneer u vier beveiligingscamera wil aanschaffen, maar denkt dit in een later uit te breiden, raden wij u aan een 8 of 16-kanaalsrecorder aan te schaffen. Zo bent u alvast op de toekomst voorbereid.

Hoeveel beveiligingscamera’s: IP camera

Wanneer u een IP camera aanschaft, bent u niet afhankelijk van de DVR-recorder. U kunt het netwerk dus zo groot maken als u zelf wil. Het netwerk is echter wel afhankelijk van de hoeveelheid internetpoorten. Dit is makkelijk uit te breiden omdat de meeste panden en bedrijven in Nederland al een goed aangelegde netwerkstructuur hebben.

Wilt u meer weten over hoeveel beveiligingscamera’s u het best kunt aanschaffen? Bel dan naar 085-2738486

Bewaren

Bewaren

Bewaren