Voordelen IP camera: een opsomming

De IP camera is een relatief nieuwe speler in de beveiligingscamera sector en is onwijs populair. De IP camera maakt gebruik van het Internet Protocol, waardoor beelden via een computer netwerk of Wifi netwerk verzonden kunnen worden. De IP camera heeft echter nog veel meer voordelen. Welke dat zijn leest u hier.

Elke IP camera beschikt over een netwerkaansluiting. Hierdoor is de camera makkelijk op het netwerk aan te sluiten en heeft elke camera een eigen IP adres. Hierdoor is er communicatie mogelijk tussen NVR (de recorder), de IP beveiligingscamera en eventueel uw computer of smartphone. De videobeelden zijn real time op uw laptop te bekijken, maar ook op uw smartphone of tablet.

Voordelen IP camera

De IP bewakingscamera heeft een aantal grote voordelen, die leidend kunnen zijn in uw beslissingstraject. Bent u benieuwd naar de nadelen van een IP camera? Klik dan hier.

Registratie is optimaal

De registratie van de beelden van uw camera wordt geoptimaliseerd. Dit houdt in dat u de beelden altijd makkelijk kunt terugkijken en u niet hoeft te zoeken.

Alarm doorgeven

Een IP camera is een intelligente bewakingscamera. Dit houdt in dat u er ontzettend veel mee kan. Een van de voorbeelden is het doorgeven van een alarm. Wanneer er iemand gedetecteerd wordt kan de IP camera u een seintje geven. Deze berichten kunnen per sms of email ontvangen worden.

De camera is te besturen

Wanneer u beschikt over een IP camera dat kan draaien, kunt u de bewakingscamera middels uw laptop of smartphone besturen. Wilt u weten wat er in de hoek van uw kantoor gaande is? De camera hoeft maar gedraaid te worden en u weet het!

24/7 te bekijken

U kunt de beelden van een IP bewakingscamera altijd bekijken of terugkijken. Dit kan via uw smartphone, tablet of laptop.

Resolutie

Waar een analoge bewakingscamera wat achterloopt qua resolutie, is een IP camera hier ontzettend goed in. De resolutie van een kwalitatieve IP bewakingscamera kan tot vier keer hoger zijn dan de beelden van een analoge beveiligingscamera. U hoeft daarom niet bang te zijn dat eventuele daders niet te herkennen zijn.

Uitbreiding systeem

Een alarmsysteem met een IP camera is altijd uit te breiden. U wordt namelijk niet beperkt door de kanalen van een kanaalrecorder. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat uw netwerk een uitbreiding niet aankan.

Goedkopere infrastructuur

Bijna heel Nederland is voorzien van een internet structuur. Het is daarom vaak niet nodig om extra bekabeling te leggen. Dit scheelt enorm in de kosten!