Beveiligingscamera kiezen: welke is het beste?

Een beveiligingscamera kiezen kan ontzettend moeilijk zijn. Kiest u voor een IP beveiligingscamera, een analoge beveiligingscamera of toch een PTZ beveiligingscamera? Op de vraag welke beveiligingscamera het beste is kunnen wij geen een duidend antwoord geven, dat is namelijk afhankelijk van de locatie en uw beveiligingsvraag. Wel kunnen wij u een eind op weg helpen.

Beveiligingscamera kiezen

Veel mensen kiezen een beveiligingscamera omdat de prijs ze erg aanspreekt. Vaak zijn deze goedkope beveiligingscamera’s qua technologie flink verouderd of komen ze van een goedkoop Chinees merk. Niet het type beveiligingscamera waar u uw eigendommen mee wil beveiligen. Om dit soort aankopen te voorkomen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Een van deze zaken is de lichtgevoeligheid van de camera. Dit houdt kort gezegd in dat de camera daardoor beter presteert in donkere lichtomstandigheden. Wanneer de beveiligingscamera over een goede lichtgevoeligheid beschikt, kunt u ervan uitgaan dat u zowel overdag als ’s nachts haarscherpe beelden hebt. Wij vinden de beveiligingscamera’s van X-GEN wat betreft lichtgevoeligheid een ideale keus. Daarnaast is ook de bewegingsscherpte van een beveiligingscamera iets wat u in uw beslissingstraject moet meenemen. Bijna alle beveiligingscamera’s maken namelijk mooie beelden, mits de beveiligingscamera niet beweegt en er ook geen beweging in de omgeving voorkomt. Op onderstaande video ziet u hoe het beeld van een goede beveiligingscamera er uit hoort te zien.

Doel beveiligingscamera

Wanneer u een beveiligingscamera kiest, is het belangrijk dat u het doel van de beveiligingscamera niet uit het oog verliest. Wilt u de camera inzetten om overzicht te bewaren? Is de camera voor buiten- of binnen gebruik? Of wilt u liever een gedetailleerd beeld? Het is verstandig om hier bij stil te staan omdat elk doel- en/of beveiligingsvraag om een andere beveiligingscamera vraagt.