Beveiligingscamera zonder wifi

Een beveiligingscamera zonder wifi klinkt ouderwets, toch wordt deze camera nog ontzettend veel gebruikt. In deze blog leest u meer over de beveiligingscamera zonder wifi en wat de voor- en nadelen ten opzichte van een IP beveiligingscamera zijn.

De beveiligingscamera zonder wifi wordt tot op heden nog het vaakst gebruikt. Dit komt omdat de analoge beveiligingscamera op gebied van camerabeveiliging een gevestigde naam is en al tientallen jaren bestaat. Gelukkig is de kwaliteit van de beveiligingscamera zonder wifi de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Dit onder druk van de IP beveiligingscamera, wat qua beeldkwaliteit een veel betere beveiligingscamera is. Hierdoor is de analoge beveiligingscamera in veel gevallen nog steeds de beveiligingscamera bij uitstek. Denk bijvoorbeeld aan het buitengebruik van de camera.

Beveiligingscamera zonder wifi: nadelen

De analoge beveiligingscamera is al een hele poos een stabiele factor in de beveiligingsbranche. De camera’s zijn niet al te duur en van hoge kwaliteit. Tot voor kort was de IP beveiligingscamera ontzettend duur, wat de analoge beveiligingscamera een stuk gewilder maakte. Inmiddels is de IP beveiligingscamera ook voor het ‘normale publiek’ aan te schaffen en is de camera een flinke concurrent van de beveiligingscamera zonder internet geworden. Hier leest u wat de voor- en nadelen van de beveiligingscamera zonder wifi, ten opzichte van de IP beveiligingscamera zijn. Leest u mee?

Een groot nadeel van de analoge beveiligingscamera is de kwaliteit van de camera. De kwaliteit van de IP beveiligingscamera ligt een beduidend stuk hoger. De beelden zijn niet alleen scherper, ze zijn ook beter opgewassen tegen externe invloeden en eventuele criminelen zijn een stuk makkelijker te herkennen. Een ander groot nadeel van de camera is dat real time meekijken een stuk lastiger wordt. Dit in tegenstelling tot de IP beveiligingscamera, waarmee u waar u ook bent altijd live kunt meekijken.

Voordelen

Gelukkig kent de beveiligingscamera zonder internet ook een hele hoop voordelen. Zo is de beveiligingscamera een stuk betrouwbaarder dan de IP beveiligingscamera. Dit komt doordat de camera niet aangesloten is op een wifi netwerk en daardoor niet onderhevig is aan een onstabiele wifi verbinding of hackers. Hackers zijn een aantal jaar lang een grote plaag geweest voor de IP beveiligingscamera. Ze konden makkelijk gehackt worden en er zijn zelfs site waar u beelden van alle gehackte beveiligingscamera’s kunt vinden. Gelukkig is de bescherming van IP beveiligingscamera’s inmiddels een stuk hoger en wordt het de hackers een stuk moeilijker gemaakt.

Wat raden wij aan?

Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Het antwoord op de vraag hangt namelijk volledig af van het doel van de beveiligingscamera. Wilt u de beveiligingscamera ergens achter in uw tuin plaatsen om zo indringers te detecteren? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van een beveiligingscamera zonder wifi. Veel wifi verbindingen zijn namelijk nog niet sterk genoeg om door muren heen te gaan. Hierdoor zijn de beelden erg gevoelig voor kwaliteitsverlies en missende frames. Bent u op zoek naar een binnencamera? En staan haarscherpe beelden bovenaan uw eisenlijstje? Dan is een IP beveiligingscamera de camera voor u. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.