Beveiligingscamera live bekijken: 24/7

Heeft u een eigen onderneming? Het lukt zelfs de grootste work-a-holic niet om 24/7 op de zaak te zijn, dus er zullen momenten voorkomen dat u niet op de hoogte bent van wat er zich in uw bedrijf afspeelt. Gelukkig kunt u met de hedendaagse techniek de beelden van uw beveiligingscamera live bekijken, waar u ook bent. Pas wel op, dit kan verslavend werken!

De beveiligingscamera’s van nu worden steeds geavanceerder. Waar voorheen de camerabeelden nog vooral uit grote pixels bestonden, wordt er nu plaats gemaakt haarscherpe beelden. Ook in het bekijken van de camerabeelden is een grote verschuiving te zien. Waar dit vroeger nog uitsluitend in speciale ruimtes met een monitor werd gedaan, kunt u nu middels smartphone, laptops en tablets overal naar de camerabeelden kijken. Of u nou thuis op de bank zit, of op vakantie bent.

Beveiligingscamera live bekijken

Er zijn meerdere manieren om live met uw beveiligingscamera mee te kijken. Zo kunt u ervoor kiezen om een monitor aan te schaffen. Deze staat altijd aan, waardoor u wanneer u wilt mee kunt kijken. De beveiligingscamera’s in onze webshop, worden op een enkeling na, geleverd met een app– of speciale software. Dit kunt u installeren op uw smartphone, tablet, computer of laptop. De beelden worden dan met slechts een klik direct getoond en kunt u de beveiligingscamera live bekijken.

Beveiligingscamera veiligheidstips

Het is ontzettend fijn dat de hedendaagse technologie het mogelijk maakt om direct met uw camera mee te kunnen kijken. Toch brengt dit ook risico’s met zich mee. Dat u mee kunt kijken, houdt in dat anderen ook mee kunnen kijken. Er bestaan zelfs site waar duizenden camerabeelden getoond worden, allemaal zonder dat de eigenaren hier iets vanaf weten.

Het is gelukkig relatief makkelijk om te voorkomen dat criminelen- of andere ongewenste bezoekers uw beveiligingscamera hacken. Veel mensen vergeten namelijk om het vooraf ingestelde wachtwoord te veranderen. Het wachtwoord blijft dan automatisch op wachtwoorden als ‘welkom123’ staan, wat als vanzelfsprekend heel makkelijk te raden is. Door dit wachtwoord aan te passen, maakt u de kans dat er iemand met u mee kan kijken al een stuk kleiner! Wanneer u dit in combinatie met een firewall tussen computer en beveiligingscamera doet, wordt de kans op een gehackte beveiligingscamera al helemaal geminimaliseerd.