Beveiligingscamera met opname functie

Wanneer u uzelf en uw bezittingen wil bewaken, is een beveiligingscamera met opname functie essentieel. Alleen dan kunt u de beelden die worden opgenomen ook daadwerkelijk terugkijken en kunnen de beelden na een incident gebruikt worden voor opsporingsdoeleinden of bewijs. Hier leest u hoe u een beveiligingscamera met opname functie kunt realiseren.

Helaas is alleen het aanschaffen van een beveiligingscamera niet voldoende om de beelden van uw beveiligingscamera op te slaan. Beveiligingscamera’s hebben namelijk veel te weinig capaciteit om deze enorme datastroom op te slaan en te verwerken. Gelukkig zijn er heel wat opties om ervoor te zorgen dat uw beelden gewoon opgeslagen en teruggekeken kunnen worden!

Beveiligingscamera met opname functie: wat heb ik nodig?

Een beveiligingscamera kan alle uren aan filmmateriaal helemaal niet aan, zelfs niet als u instelt dat de beveiligingscamera alleen in geval van beweging beelden opneemt. Ons advies zou zijn om een goede recorder en harde schijf aan te schaffen. De recorder zet de analoge beelden van uw beveiligingscamera om naar digitale bestanden, die vervolgens makkelijk getransporteerd kunnen worden naar de harde schijf. Hier worden de beelden veilig opgeslagen, wat ervoor zorgt dat u de beelden altijd terug kunt kijken en in geval van een incident niet bang hoeft te zijn dat niet alles opgenomen is.

Waar moet ik op letten?

Wanneer u een beveiligingscamera plus recorder en harde schijf wil aanschaffen, zijn er een aantal vragen die u zichzelf moet stellen. Al deze zaken kunnen namelijk van invloed zijn op de kwaliteit van de beelden en we willen natuurlijk niet dat u iets koopt waar u niet helemaal tevreden over bent. Onderstaand een opsomming:

  • Ligt uw voorkeur bij een analoge of een digitale beveiligingscamera?
  • Wilt u slechts een beveiligingscamera plaatsen of meerdere beveiligingscamera’s? Zo ja, hoeveel wilt u er plaatsen?
  • Wilt u de beveiligingscamera’s alleen binnen plaatsen of ook buiten?
  • Heeft u liever een vaste- of een PTZ beveiligingscamera? Wanneer u ook een Live View aansluiting wil, is het aan te raden om voor een PTZ beveiligingscamera te gaan.